Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 30 Haziran 2005 / Perşembe  
   Milliyet Online    Kariyerim    Business    Arabam    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Köpekler için IQ testi..

Sevimli Dostlar / Bahar Akbaş

Köpeğinizin ne kadar akıllı olduğunu merak ediyor musunuz? Yanıtınız evetse, işte bize bir test... Aslında bu test bahane, evcil dostunuzla keyifli zaman geçirmeye bakın. Zorlamayın, ırklar ve türler arasında çok fark olduğunu da unutmayın. Sonuç kötü çıkarsa, bırakın çıksın. Üzülmeyin. Sizi her durumda yine çok sevecektir. Tıpkı sizin sevdiğiniz gibi. En önemlisi de bu zaten.
Bir küçük hatırlatma daha, çocuklar bu testi yaparken yanlarında bir yetişkin de olsun. İyi eğlenceler...
1) Dolu bir mama kabını ağır bir tahtayla kapatın. Bir çok köpek iterek düşürmeye çalışacaktır. Akıllı köpek burnunu tahtanın altına koyup kaldıracaktır.
2) Dostunuza bir kaç gün aynı saatlerde arka arkaya üç lokum verin. Bunu bir kaç gün tekrarlayın. Akıllı artık üçüncü lokumdan sonra gidecektir. Çünkü saymayı öğrendi!!! Dördüncüyü vermeyeceğinizi biliyor. Çok şımartılmış köpekler ise üçüncü lokumdan sonra dilenmeye başlar. Kedilerle de bunu başka bir yiyecek vererek deneyebilirsiniz.
3) Köpeğinizin önüne bir tepsi koyun. Tepsinin kenarları, göz hizasının biraz üstünde olmalı. Şimdi tepsinin üstüne bir yastık bırakın. Köpeğiniz tepsinin bir tarafında, siz tam karşında durun. Elinize fazla belirgin olmayan bir oyuncak alın. Köpeğiniz görebilecek şekilde tepsinin üzerinde tutun ve bıran. Köpek oyuncağı gördü ama nereye düştüğünü göremedi. Çok akıllı olan kalkıp hemen tepsinin üzerine bakacaktır. Kimi önce yerde arayıp sonra tepsiye bakacaktır. Kimi de maalesef sadece yeri arayıp sonra vazgeçecektir. Kuş ya da kediyle de bu testi yepabilirsiniz.
* * *

Evet sevgili hayvan dostları, sıcak günden güne artmaya başladı. Belki de tatil planları, programlar yapıyorsunuz. Kimbilir, "Ben dostumu bırakıp hiç bir yere gidemem, Çünkü oda bensizliğe dayanamaz" diye canınızı sıkıyorsunuzdur. İşte fırsat. Bodrum'daki Otel Marina sizi hayvanınızla birlikte karşılamaya hazır.

ege@milliyet.com.tr



EGE
Köpekler için IQ testi..
Emeklilik hakkında her şey
Vatandaş cevap veriyor
Mimarların buluşması





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Bahar Akbaş
Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Deniz Sipahi

© 2005 Milliyet