Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 17 Temmuz 2005 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Business    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Muhtar, işsizliği 'temel'den çözdü

Karaoğlu Mahallesi Muhtarı Temel, meslek kursu açtı. 25 kişi iş sahibi oldu

COŞKUN YAMAN Balıkesir DHA


Balıkesir'de Karaoğlan Mahallesi'nin muhtarı Ali Haydar Temel, açtığı meslek kursları ile mahalle halkına hem meslek öğretiyor, hem de para kazanmalarını sağlıyor.
Mahalledeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu gören Muhtar Temel, işsizlikle mücadele için bazı hayırseverlerin katkısı ve Halk Eğitim Merkezi desteğiyle Kurs Eğitim Merkezi açtı. Merkezde dikiş-nakış kursu düzenleyen Temel, bazı fabrikaların nevresim işini aldı. Birçok kursiyer dikiş öğrenip, para kazandı. Bazıları ise fabrikalara işçi olarak girdi. Ardından mermer fabrikaları ile görüşen muhtar yine mahalledeki bir işyerini atölyeye çevirdi.

200-500 milyon kazanıyor
Atölyede Avrupa ülkelerine ihraç edilen ve binaların dış cephelerinde kullanılan antik mermerler dekore edilip, kalıplara yapıştırılmaya başlandı. Özellikle mahalledeki kadın ve genç kızlar bu iş sayesinde ev ekonomisine katkıda bulunmaya başladı. Atölyede şu an için 25 kişinin çalıştığını anlatan Muhtar Temel, "Burada herkes parça başına ücret alıyor. Ev hanımları ayda 200- 00 milyon lira kazanıyor. İşi biraz sıkı tutanlar ise 400-500 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Pratikleri arttıkça aldıkları ücretde yükselmeye başladı. Artık yeşil kart isteyene, yapabileceği bir iş gösterebiliyorum. Bu kurslara katılanlar bir iş ya da el sanatı öğreniyor, para kazanıyor, işi iyice öğrendiğinde ise bir fabrikada iş bulabiliyor."






EGE
Halk kahramanı
Muhtar, işsizliği 'temel'den çözdü
Mesir Şenlikleri dünyaya açılacak
Halikarnas Balıkçısı İzmir'de yaşatılacak
Sürücü kurslarında direksiyon İzmir'in
Çağla'nın başına talih kuşu kondu
Engelleri aştılar sergide buluştular
Seramiğe can kattı
Ünü sınırları aştı
Hayvanlık dersi!
Müdahalemiz olmaz
Sırılsıklam Ruslana aşkı
Başarı'nın gururu
İyi ki varsın Mehmetçik
İzmir'in geleceği Ağustos'ta çizilecek
Zeytinyağına altın ödülü
Çirkin görüntüler artık son buluyor
Çaya çıktı, dönmedi
Erken seçim kaçınılmaz
CHP, Aydın'da tarlaya inecek
Belediyeyi takibe aldık
Petkim'de sıra var
Sihirli eller değecek
İZMİR REHBERİ





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Necati Çetiner
Deniz Sipahi
İsmail Sivri

© 2005 Milliyet