
|
|
|
 |
|
|
Mesir Şenlikleri dünyaya açılacak
465 yıllık gelenek gelecek yıldan itibaren uluslararası olacak. Başkan Bülent Kar, "Bu amaçla tüm dünyada tanıtım atağı başlatacağız" dedi
M.HAKKI ÖZBAYIR Manisa DHA
Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, 465 yıldan bu yana devam eden geleneksel Mesir Şenlikleri'nin tanıtımı için uluslararası çalışan bir organizasyon şirketi ile temasa geçtiklerini söyledi.
Mesir Şenlikleri'ni ve Manisa'yı dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Kar, "Şirket yetkilileri önümüzdeki hafta Manisa'ya gelecek. Bütün verileri ve potansiyeli birlikte değerlendirerek, bir plan çerçevesinde gerekli adımları atacağız" dedi.
Büyük düşünelim
Hedeflerinin önümüzdeki 3-4 yıl içinde şenlikleri ve kenti dünyaya tanıtmak olduğunu kaydeden Başkan Bülent Kar, "Dünyanın her yerinden turistlerin gelmesi için çaba gösteriyoruz. Artık büyük düşünmemiz gerekiyor. Birbirimizle uğraşmak yerine, 'Manisa'yı daha iyi nasıl tanıtırız?' bunun hesaplarını hep birlikte yapmalıyız" diye konuştu.
Büyükelçilere davet
Kar, 19 Mart 2006 Milli Piyango çekilişinin "Mesir" adını taşıması ve bu çekilişin Manisa'da yapılması konusunda ön mutabakat sağlandığını da bildirdi.
Başkan Kar, ayrıca Manisa'yı tanıtmak için Avustralya, Ukrayna, Danimarka, Fransa, Japonya, İspanya, Polonya ve Çin'in Ankara büyükelçilerini Mesir Şenlikleri'ne davet ettiklerini de açıkladı.
|
|
|

|
|