Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 21 Temmuz 2005 / Perşembe  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Business    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Savaşçı Beşiktaş


Ailton'nun gelişi Beşiktaş'ta hareketlilik yarattı... Brezilyalı futbolcunun transferi, değişik yorumları da birlikte getirdi. Kimine göre, "yaşlı", kimine göre "yükü" taşır. Ailton bilinen bir isim. Tek tartışılacak yanı yaşıdır bizce. Son iki yılını Kartal'da tamamlar, jübile yapar. Ailton golcü olduğu kadar da "hırçın", yani iyi kontrol edilmesi gereken bir futbolcu. Nouma'nın bir versiyonu. Ne var ki dünkü son prova bize gösterdi ki Ailton gibi bir golcü kaçınılmazdı. Youla'nın yeteneğine lafımız yok, ancak dün ilk yarıda iki pozisyonu harcadı ki, saç - boş yoldurdu. Ne var ki aynı Youla ikinci yarıda müthiş bir gol attı, ilk yarıdaki kızgınlığımızı biraz olsun hafifletti. Ailton - Youla ikilisi Kartal'da büyük işler yapar, tribünü de ayağa kaldırır.
Son provada ortaya konulan futboldan övgüyle söz etmek çok zor... Hele hele ilk yarıdaki futbolda canımızı sıktı. Kartal'ın en büyük eksikliği bizce dar alanda başarılı olamayışı, rakip yarı alanda yeterli çoğunluğu yakalamayışıdır. Şimdi kalkıp Kartal'ı bu kötü futbolu nedeniyle yerden yere vurmak, sürprizler oyunu olan futbolda yanılgıları da birlikte getirir. Ben kişisel olarak dört maçta çıplak gözle izlediğim Beşiktaş'ın en büyük özelliği savaşçılığıdır. Düşünün 22 gündür Almanya'dasınız, hem ev özlemi, hem de yoğun çalışma trafiği insanda bırakın fiziksel, zihinsel yorgunluğu da birlikte getirir. Bu tür maçlara konsantre olmanın zorluğunu da gözönüne bulundurursak kötü futbol da kaçınılmazdır.
Çalımbay ilk yarıya üçlü savunmayla başladı... Tecrübeli hoca ikinci yarıda dörtlüye dönmesi ve buradaki taşları yerine oturtması Kartal'ı rakibi karşısında etkili kıldı. İbrahim Toraman ve Koray Avcı savunmanın vazgeçilmezleridir. Bu ikiliye Çağdaş, Gökhan'ı da ekleyebiliriz.
Forvette Ailton'un gelişi sıkıntıyı biraz olsun hafifletti. Şimdi sorun orta sahanın göbeğine taşındı. Bu alana yabancı yeni bir isim gündemde. İranlı Jevad ve Giunti tartışılan isimler. Ne var ki İstanbulspor'dan alınan Güven, yeni sezonda bu alanı zorlayacak isimlerin başındadır. Güven şu aşamada sadece ve sadece "güven" sorunu yaşıyor. Eee kolay değil, burası Beşiktaş, bu da onun farkında. Orta sahanın göbeğinde bu tartışmaya da son verebilir Güven. Hatta ve hatta büyük patlama da yapabilir, Atom Karınca'nın "gözdeleri" arasına girebilir.

bmese@milliyet.com.tr


SPOR
Karşınızda son Kartal: AILTON
Kahvelerden güvenlikçi toplanıyor
Problem çözüldü
Son prova tutmadı: 1-1
İşte Fenerli Appiah
Darbe üstüne darbe
Trabzon şöleni
Gaziantep'e Libyalı golcü
Tam gaz zirveye
Cesur Konya
Kocaeli dönüyor
Çetiner'in şakası yok
Samsunspor Ölmez!
Partiye hazırlık!
Bu ayıba el koyun
Yıldıray sezonu açtı
Gençler tutunamadı
İki sıra yükseldik
Giresun'da çifte imza
D'Haene imzaladı
Diyar'da yabancı atağı
Orduspor pürneşe
En büyük kim? (1)
Savoldelli uçtu!
Şampiyon evinde uçacak
Rekortmen Loeb
Sürpriz transfer!
Zafer Metyx'in
İkinci imza Red Bull'dan
İlk start İstanbul'da
Böyle gaflet görülmedi
Dünya güzelleri!
Haber turu...
Atletlere meydan dayağı
Atalay'a ziyaret
Ceket düğmesi iliklemek
Savaşçı Beşiktaş
At yarışları
İbo yuvaya döndü
Vlade Divac veda etti





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR


Ercan GÜVEN
Ceket düğmesi iliklemek
Gazeteci ile kulüp yöneticisinin, ceket düğme...
Bilal MEŞE
Savaşçı Beşiktaş
Ailton'nun gelişi Beşiktaş'ta hareketlilik ya...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98

© 2005 Milliyet