
|
|
|
|
Fakirler kavruldu
Gölgede 45 dereceyi bulan aşırı sıcaklar, ABD'de 18 can aldı. Ölenlerin çoğu, kalacak yeri, su alacak parası bulunmayan evsizler
ABD'nin batısında aşırı sıcaklardan 18 kişinin öldüğü bildirildi. Yerel yetkililer ve polis, sıcaklığın gölgede 45 dereceyi aştığını, özellikle Arizona'nın sıcaklardan ciddi şekilde etkilendiğini belirtti. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Arizona polis yetkilisi Randy Force, "Aşırı sıcaklar en az 18 can aldı" diyerek, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu söyledi.
SICAKLAR nedeniyle ölenlerin çoğunun evsizler olduğu, bu kişilerin sıcaktan korunacak yer bulamadıkları ve su alacak paraları olmadığı için hayatlarını kaybettiği kaydediliyor. Bazı yerlerde sıcaklığın güneşte 55 dereceyi bulduğu kaydedildi. Aşırı sıcakların her yıl etkili olduğu ABD'nin batısında bu yıl önlemlerin geniş ölçüde artırıldığı ifade edildi.
|
|
|

|
|