Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 01 Ağustos 2005 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Business    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Ruslar Gürcistan'dan çekilmeye başladı

MOSKOVA Milliyet


Rusya, 18. yüzyıldan bu yana asker bulundurduğu Gürcistan'dan çekilmeye başladı.
Gürcistan'dan ilk ayrılan, Türkiye sınırındaki Batum üssünde görevli Rus askerleri oldu. Batumlular Rus askeri konvoyunu şampanya patlatarak uğurladı. Batum ve Ahalkalaki üslerinden çekilme işleminin üç buçuk yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Rusya, 1999'da İstanbul'da yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesinde Gürcistan'daki askerlerini çekme sözü vermiş, ancak iki ülke arasındaki gerginlikler nedeniyle çekilme işlemi sürekli ertelenmişti. Moskova'nın Gürcistan sınırları içindeki isyancı Güney Osetya ve Abhazya'ya destek vermesi iki ülke ilişkilerinde sorun yaratıyor.
Çekilme işleminin tamamlanmasından sonra Kuzey Kafkasya'daki eski Sovyet cumhuriyetleri içinde sadece Ermenistan'da Rus birlikleri kalacak.

İlk konvoy ayrıldı

Dünün erken saatlerinde 9 araçlık bir Rus askeri konvoyu, Türkiye sınırı yakınlarındaki Batum'da bulunan Rus üssünü terk ederek Rusya'ya dönerken bir grup sivil de onları izliyordu.




DÜNYA
Bu da Rus 'laneti'
Ruslar Gürcistan'dan çekilmeye başladı
'Londra'yı Irak için hedef seçtik'






Yasemin CONGAR
Müslümanız, sorumluyuz!
Türkiye'ye Batı'dan bakanların odağı, 11 Eylü...


 2003 yılında dünyada yaşananlar...

© 2005 Milliyet