Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 16 Ağustos 2005 / Salı  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Business    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Bağını temizlerken binlerce ağacı yaktı

Bayındır'da yine ciğerimiz yandı. Bağında temizlik yapan bir köylünün yaktığı ateş, bölgede sezonun en büyük yangınını çıkardı. 200 hektarlık alan kül oldu

BAYINDIR AA


İzmir'in Bayındır İlçesi'ne bağlı Derbekli Köyü yakınlarında çıkan yangında 200 hektarlık orman alanıyla bağ ve bahçenin zarar gördüğü bildirildi.
İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, yangının Derbekli Köyü'nde bir vatandaşın, bağında temizlik yaptıktan sonra yaktığı ateşten çıktığının belirlendiğini ve bu kişinin Bayındır jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındığını kaydetti.
Üzmez, yangında 9 helikopter, 2 C-130 uçak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1 pelikan uçak, her biri 7 kişilik ekipten oluşan 51 arazöz grubu, 21 dozer, her biri 25 kişiden oluşan 12 yer ekibiyle söndürme çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

25 yılın en sıcak sezonu
Havanın rüzgarlı olması nedeniyle arazözlerin bölgede soğutma çalışmalarına devam ettiğini belirten Üzmez, yangında yaklaşık 200 hektarlık orman alanıyla bağ bahçe alanları ve bozuk makilik alanın da zarar gördüğünü söyledi. Söndürme çalışmalarına Muğla, Denizli, Balıkesir, Çanakkale, Antalya ve İstanbul'dan ekiplerin görev aldığını belirten Üzmez, "Bu yangın, bölge müdürlüğümüze bağlı alanlarda bu sezon çıkan en büyük yangın" diye konuştu.
Son 25 yılın en sıcak ve nem oranı en düşük yaz mevsiminin yaşandığını belirten Üzmez, şunları söyledi:
"Hava durumu bu yaz orman yangınları için en iyi dönemini yaşadı. Aldığımız tedbirlerle yangınlara anında müdahale ettik ama bu yangında olduğu gibi bir vatandaşımızın dikkatsizliği nedeniyle Ege ve Akdeniz ekiplerinin neredeyse tamamını yönlendirmemize rağmen, 24 saatte ancak kontrol altına alınabilen bir yangın yaşadık. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün yıllık yangın ortalamalarına baktığımızda bin 400 hektarlık bir rakam ortaya çıkıyor. Bu yıl bölgede 300-400 hektarlık bir alanda yangın çıkmasını bekliyorduk. Vatandaşların daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz. Aldığımız tedbirler ne kadar çok olursa olsun, bir kişinin dikkatsizliği dahi yüzlerce hektarlık alanın yok olmasına neden olabilir. Vatandaşlarımız ormana yakın yerlerde ve rüzgarın bol olduğu günlerde kesinlikle ateş yakmasınlar, sigara atmasınlar, anız ve bahçe temizliği yapmasınlar. Çok dikkatli olsunlar"
Üzmez, dün İzmir'de 4 orman çıktığını ve bunlara müdahale edildiğini bildirdi.



EGE
Bir koltuk uğruna
UNIVERSIADE manzaraları
Bağını temizlerken binlerce ağacı yaktı
Üretici kan kaybetti
Rekorlar olimpiyatı
Vapur sefası
İzmirlilere teşekkür
Tıklım tıklım Sezen Aksu
Cennet tehdit altında
Nakışçılar buraya
Yaz boz levhası!
Bunaltan sıcaklar gidiyor
Ormanı yaktı serbest kaldı
Lunapark'ta kavga
Buca'ya spor vadisi
Bağbozumu bereketi
Karaburun'a deniz taksisi ile ulaşım
Halk sağlığına tehdit
Narlıdere'de yeşil betona teslim oldu
Teşekkürler İzmir
Büyük coşkuya ortak olacak
Tribünde bir utangaç güzel
3 kıta tek şemsiyede!
Bugün Bornova'dalar
İZMİR REHBERİ





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Engin Önen
Deniz Sipahi

© 2005 Milliyet