Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 21 Ağustos 2005 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Business    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Ve start

Formula 1'in 14. yarışı bugün İstanbulPark Pisti'nde yapılacak. Sıralama turlarında en iyi zamana ulaşan Mclaren Mercedes'in Finli pilotu Raikkonen ilk cepten çıkacak. 15.00'deki dev mücadele Kanal D'den naklen yayınlanacak

MURAT AĞCA - Fotoğraflar: Hüseyin Yavuz


Formula 1'in 14. yarışına bugün ev sahipliği yapacak İstanbulPark Pisti'nde dün sıralama heyecanı yaşandı.
Pilotlar antrenmanlar sırasında "çok eğlenceli" buldukları pistte, bu kez yarıştaki en iyi grid (başlangıç) pozisyonunu elde etmek için mücadele etti. Piste en son çıkan McLaren Mercedes takımının yıldızı Kimi Raikkonen, 1.26.797'lik derecesiyle 1.27'nin altına inen tek pilot olurken, Renault sürücüleri Giancarlo Fisichella ve Fernando Alonso'nun önünde pole pozisyonu kaptı. Fin pilot böylece bu sezon beşinci kez ilk cepten yarışa başlama şansını yakaladı.

Yarış zor geçecek
Raikkonen daha önce birinci sıradan start aldığı İspanya ve Monaco'da kazanmış, Almanya ile San Marino'da ise yarışı tamamlayamamıştı. Sadece 0.11 salise farkla 2. ve 3. cebe yerleşen Fisichella ile Alonso'nun ardında McLaren'in diğer iddialı ismi Juan Pablo Montoya, Fisichella'ya kadar uzun süre önde olduğu sıralamada 4. sırada kaldı. Bu diziliş de, Türkiye Grand Prix'sine birbirlerine çapraz pozisyonda başlayacak McLaren ile Renault pilotları arasında yine kıyasıya bir zirve mücadelesi yaşanacağının sinyalini verdi.
Toyota'dan Trulli 5. cebi alırken, BMW Williams sürücüleri Nick Heidfeld ve Mark Webber 6. ve 7. en iyi zamanı yaptılar. Gelecek yıl Ferrari adına yarışacak Sauber'in yetenekli ismi Felipe Massa da 8. sıradan yarışa başlayacak. Lastik ve teknik sorunlar nedeniyle kötü sezon geçiren Ferrari, umutlu geldiği İstanbul'da henüz sıralamada hayal kırıklığı yaşadı. Rubens Barrichello ancak 11. olurken, Michael Schumacher 10. virajda spin atarak turunu tamamlayamadı ve son sırada kaldı.

Alonso uçtu
Sıralama turlarında en yüksek sürate saatte 329.5 kilometreyle Renault'dan şampiyona lideri Fernando Alonso ulaştı. Onu 326.3 km. ile Juan Pablo Montoya ve 325.3 kilometreyle Giancarlo Fisichella takip etti. Sektör hızlarında ise ikinci sektördeki 301.8 km. ile Alonso ve Fisichella başı çekti. İlk sektörün en hızlısı 297.6 kilometreyle Fisichella, son sektörün rekortmeni ise 253.1 kilometreyle Montoya oldu.
Tüm Türkiye'nin adeta nefeslerini tutarak beklediği dev yarış bugün saat 15.00'de başlayacak ve Kanal D'den naklen yayınlanacak.

PİLOTLAR KLASMANI
1.Fernando AlonsoRenaultİspanya87
2.Kimi RaikkonenMcLarenFinlandiya61
3.Michael SchumacherFerrariAlmanya55
4.Jarno Trulli Toyota İtalya36
5.J.Pablo MontoyaMcLarenKolombiya34
6.Ralf SchumacherToyotaAlmanya32
7.Rubens BarrichelloFerrariBrezilya31
8 Giancarlo Fisichella Renaultİtalya30
9.Nick HeidfeldWilliamsAlmanya28
10.Mark WebberWilliamsAvustralya24
11 Jenson ButtonBARBritanya19
12 David CoulthardRed BullBritanya19


MARKALAR KLASMANI
1.Renault 117
2.McLaren105
3.Ferrari86
4.Toyota68
5.Williams52
6.Red Bull24
7.BAR Honda 20
8.Sauber14
9.Jordan11
10.Minardi-


Bravo Artam

İstanbulPark pistinde dün GP2'nin ilk yarışına katılan Can Artam, 22. sırada başladığı mücadeleyi 11. sırada tamamladı. Birçok kazanın yaşandığı zorlu pistte tutunmayı başaran Artam, 34 turluk yarışı 1.01.58.262'lik derecesiyle 11. sırada bitirdi. İlk sırayı ise 1.01.27.680 ile Art takımından A.Premat elde etti. Startla birlikte birkaç aracı geçen başarılı pilot, finiş gören 17 otomobil arasında kendisine iyi bir yer buldu. Artam, "İstanbul'da yarışmak çok heyecan verici. Yarın daha iyi bir derece yapıp puan çıkarmak istiyorum" dedi. Isport adına yarışan Artam bugün saat 11.00'de 23 turluk ikinci GP2 yarışına katılacak.

8. viraj laneti!

İstanbulPark Pisti'nde henüz lastikleri iyi tutuş sağlayamayan araçlar, yüzeyin de tozlu olmasının etkisiyle hızlı virajlarda çok zorlandı. Özellikle 8. ve 10. virajlar pilotların kabusu oldu. Villeneuve, Sato ve Button 8., Ralf ve M.Schumacher de 10. virajda pist dışına çıktılar. Schumi ile birlikte Villeneuve, motor sorunu yaşayan Karthikeyan ve fren problemi nedeniyle Minardi'nin yeni pilotu Doornbos zaman elde edemediler. Michael Schumacher, bugünkü yarışta puan kazanabilmek için elinden geleni yapacağını ancak böyle bir pistte işinin çok zor olacağını söyledi.

'Sonsuza kadar Türkiye'deyiz'

Formula 1'in İstanbul'a gelmesinde en önemli pay sahibi olan FOA Başkanı Bernie Ecclestone, İstanbul Park'ın dünyanın en güzel pistlerinden biri olduğunu söyledi, "Sonsuza kadar Türkiye'deyiz" dedi.
Padok alanında TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte bir toplantı düzenleyen Ecclestone, İstanbul Park pistinin pilotlar ve takımlar tarafından çok beğenildiğini ve herkesin mutlu olduğunu belirterek, "Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. Dünyadaki diğer pistlerin de böyle kaliteli ve güzel olmasını istiyoruz. Pist güzel olduğu kadar ilginç ve zorlu. Yani İstanbul'da çocuklarla delikanlılar birbirinden ayrılacak!" diye konuştu.

PROGRAM

08.50 - 09.20: Paddock Club Pit Yürüyüşü
09.55 - 10.25: VW Polo Ladies Cup (8 tur)
10.40: GP 2 Pit Lane Açılışı
10.50: GP 2 Pit Lane Kapanışı
11.00 - 11.45: GP2 2.Yarış (23 tur)
12.25 - 12.55: Seat Cup (10 tur)
13.00: F1 Pilotlar Toplantısı
13.05 - 14.05: Paddock Club Pit Yürüyüşü
13.20: F1 Gösteri Turları (Jason Tahincioğlu)
13.30: Pilotlar geçidi
13.45 - 14.15: Grid tanıtımı
14.30: Pit Açılışı
14.45: Pit Kapanışı ve grid formasyonu
14.45: Gösteri (Türk Yıldızları)
14.46: İstiklal Marşı
15.00: F1 Türkiye GP'si (58 tur)





SPOR
Bir siyah bir beyaz: 2-0
'Şaşırtıcı şeyler'
Ve start
'Sorunum gol'
Kazanma zamanı!
Zafer taraftarın
Bitirim ikili! (3-1)
Efelerin efesi
Tanjevic'ten dersler
Vestel beklemede
Kayseri, Horozlandı! (1-3)
Tugay'dan altın gol
Yiğido Hakkı'yla: 1-2
Rize'ye doping!
Sevik'i anıyoruz
Dev maç TV8'de
Yattara sunar!
Çalımbay'a Oscar ödülü
Savunmaya dikkat
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR


Fuat ERCAN
Yattara sunar!
Seyrine doyum olmayan, tribünlere muhteşem bi...
Atilla GÖKÇE
Çalımbay'a Oscar ödülü
Her şeyden önce bu fikstüre itirazım var!Takı...
Bilal MEŞE
Savunmaya dikkat
Ailton'un golü attığı dakikayı es geçemeyiz.....



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98

© 2005 Milliyet