Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 26 Ağustos 2005 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
PKK karşıtı cephe

PKK'ya karşı olan Kürt gruplar 2 koldan harekete geçti. HAK-PAR Genel Başkanı Fırat öncülüğündeki hareket 4 Eylül'de toplanıyor. Eski Bakan Elçi ile bazı eski milletvekilleri de yeni parti hazırlığı yapıyor

Namık Durukan


PKK'ya karşı olan ve DEHAP dışında politika yapan Kürt gruplar, iki koldan çalışma başlattı. HAK-PAR Genel Başkanı Abdülmelik Fırat öncülüğündeki hareket Ankara'da toplanma kararı alırken, Şerafettin Elçi liderliğindeki diğer bir grup da yeni parti çalışması başlattı. iki grup da, Leyla Zana ve arkadaşlarının başını çektiği, PKK yörüngesinde olmakla suçlanan Demokratik Toplum Hareketi'ne (DTH) alternatif olmak istiyor. Fırat'ın girişimi ile 4 Eylül'de Ankara Büyük Sürmeli Otel'de yapılacak toplantıya PKK, DEHAP ve DTH'ye muhalif önemli isimler davet edildi.
Toplantıya yeni bir parti kurma hazırlığında olan eski Bayındırlık Bakanı Şerafettin Elçi ve çevresinin katılmayacağı öğrenildi. Mektupla yapılan çağrıda, Abdülmelik Fırat, Serbesti Dergisi Sorumlu Müdürü yazarı Ümit Fırat, Kürt-Kav Genel Başkanı Mehmet Celal Baykara, kapatılan HADEP'in Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Karageçili, MESOP Girişimi adına Sinan Çiftyürek, yazar Altan Tan, siyasetçi Fuat Önen, yazar Süleyman Çevik ve Türkiye Mali Müşavirler Odası Diyarbakır Şube Başkanı ve İnsan Hakları Vakfı Yöneticisi Mehmet Vural'ın da ismi yer alıyor.

Erdoğan taşıdı
Davet mektubunda, Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Kürt sorununun Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleştiği belirtildi. Mektupta, "Esas konuşması gerekenlerin etkili bir ses çıkaramadıklarına" dikkat çekilerek, şöyle denildi: "Kürt sorununun barışçıl, demokratik, eşitlikçi çözümünden yana olanlar kendi çözüm önerilerini etkin bir biçimde gündeme taşıyamıyor. Sürece ilişkin derlenip toparlanmaya, soruna ilişkin etkili bir ses vermeye ihtiyaç var. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, Kürt sorununun bütün boyutlarıyla bilince çıkarılması, çözüme yönelik önerilerin daha çok netleşmesi için bizlere görev düştüğü inancındayız."
Toplantıda, çözüm için alınacak yeni tutumla birlikte yakında kurulması beklenen Demokratik Toplum Hareketi'ne alternatif bir oluşuma gidilmesi için de bilgi alışverişi yapılacak.

Elçi harekete geçti
Şerafettin Elçi ile bir grup arkadaşı da, yeni bir parti için harekete geçti. Elçi, önceki gün Akşam'da yayımlanan demecinde, ortaya çıkan boşluğu doldurmak için kuracaklarını belirttiği parti için, "Kürtlerin kendi kendini yönetmesine imkân tanıyan, ama şiddetten uzak duran, Türkiye'nin bütünlüğüne saygılı, sosyal demokrat bir parti olacak" dedi.
Elçi, partinin öncü kadroları arasında eski Malatya Milletvekili İbrahim Aksoy, eski İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Eren, eski Muş Milletvekili Mehmet Emin Sever, Nizamettin Özkan ve Ali Güneş'in bulunduğunu açıkladı. Milliyet'e, Fırat'ın öncülüğünde sürdürülen yeni oluşumla bir ilgisinin bulunmadığını belirten Elçi, toplantıdan da haberinin olmadığını söyledi.




SİYASET
Cömert: Türkiye'nin geleceği uzaydadır
Baydemir'e soruşturma
Bedri Rahmi hayranı bir Hava Kuvvetleri Komutanı
PKK karşıtı cephe






Taha AKYOL
Kimlik ve terör
CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, MGK bildiri...
Fikret BİLA
Baykal: Bülent Ersoy'un anlattıkları senaryo
CHP Lideri Deniz Baykal, sanatçı Bülent Ersoy...
Hasan CEMAL
Kürt sorunu (4)
Diyarbakır, 1991 yılı Aralık ayının ilk hafta...
Güneri CIVAOĞLU
Sivil ve asker
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, bir "tab...
Derya SAZAK
Postmodern uyarı
CHP yönetimi, Başbakan Erdoğan'ın 'Kürt sorun...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2005 Milliyet