Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 07 Eylül 2005 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Hafta sonu serin geçecek

saydam@hacettepe.edu.tr

Uzun bir süre sonra nihayet size serin bir hafta sonu haberi verebiliyorum. Rusya, Ukrayna ve Karadeniz rotası ile bize gelen serin hava nedeniyle özellikle Karadeniz ve gece vakti İç Anadolu'da olmak üzere tüm yurtta hava sıcaklıkları hissedilir şekilde azalacak. Kuzey bölgelerimizde artan bulutluluk gece vakti Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yağışa da yol açacak. Dünden beri ha yağdım ha yağacağım diyen hava bugün öğle vaktine doğru artık yağmaya başlayacak ve gün içerisinde etkisini daha da artırarak tüm Karadeniz bölgesinde ve İç Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacak. Akşam saatlerine doğru yağışlı hava Konya, Niğde, Kahramanmaraş, İskenderun civarında da hüküm sürecek. Oldukça kuvvetli esen kuzeyli rüzgarlarla birlikte geceleri iç bölgelerimizde 10, kıyılarda ise 20 derecelere yaklaşacak bir geceye hazırlıklı olmalısınız.

Sel, heyelana dikkat
Yağışlı hava pazar günü de aynı bölgelerde etkisini sürdürecek; su taşkınlarına, heyelanlara ve sellere neden olduktan sonra günün ilerleyen saatlerinde hızla Doğu Karadeniz bölgesine doğru çekilecek. Eylülün ilk haftasında bundan başka etkili bir yağmur beklentisi de zaten yok. Ancak beklenen yağışlar yer yer çok etkili olma yönünde, o bakımdan dikkatli olmakta yarar var. Bence balıkçılarımızın da meteoroloji radarlarını çok iyi takip etmeleri ve kendi bölgelerindeki özellikle gündüz vakti yağış alan yerlerin enlem ve boylamlarını not etmeleri gerekli. Bir hafta sonra lütfen
rotanızı o bölgelere çevirin. Akıntıyı da hesaba katıp bir hafta önce yağış alan bölgelere giderseniz elinizin boş dönmeyeceğini garanti edebilirim. Pazar günü Güney Ege'de poyraz çok sert esecek, tatilin sonunda tüm gemicilerimizin teknelerini, yelkenlerini parçalama riskini göze almadan limanda kalmasında yarar var. Özetle mavi turlara 1 gün mola vermek gerekiyor.

Hava tekrar ısınacak
5 Eylül haftası sabahına serin başlasak da hava gün içerisinde yeniden ısınacak. Kuzey bölgelerimizde normal sıcaklıklarda, güney bölgelerimizde ise yeniden sımsıcak bir gün yaşayacağız. Rüzgarlar hafta içerisinde devamlı olarak kuzey yönlerden ancak tabiri caizse tatlı tatlı esecek.
Haftanın geri kalan günlerinde ise yurdun tamamında sıcaklıklar birkaç derece artacak ve gelecek hafta sonu yeniden tüm yurtta 30 derece ve daha yukarısında, gece ise en düşük 20 dereceli sıcaklıklarla karşılaşacağız. Güneydoğu Anadolu bölgemiz de yeniden 40 derecelik sıcaklıkları görecek.
Bu tahminlere göre, bu hafta sonu özellikle kuzey bölgelerimizde açık alanlar için seyahat planları yapmamanızı, eğer mutlaka gidecekseniz yanınıza kalın giysiler almanızı öneririm. Ama gelecek hafta sonu için Karadeniz sahil kesiminde yeni balık avı sezonunun ilk ürünlerinin tadını doyasıya yaşayabilmek için yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz. Uzun dönemli hava tahmin raporlarının güvenilirliği az olsa da bazen insana umut ve tatlı bir mutluluk verebiliyor.




CUMARTESİ
"Deniz benim idolüm. Türkiye'de benim kadar güzel kim var diye dergilere bakar, bir onu bulurdum"
Yalnızca ligleri eksik
Önce kursa gitti sonra dükkan açtı
"Tarkan'ın turne otobüsünde yatak da var makyaj masası da"
Okur katkılı argo sözlüğü
Babıali ruhu şenlikte canlanacak
MİNİKLERİN DÜNYASI
Yemek meraklıları kaçırmasın
En moda En yeni





Cengiz Eren
İlke Gürsoy
DONATELLA PİATTİ
Sarıkız'ın Anıları
Cemal Saydam
Tuba Akyol
İlhan Uçkan
Yalvaç URAL

© 2005 Milliyet