Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 07 Eylül 2005 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'Demokrasi teknesini fazla sallamayın'

Avrusturya Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Albert Rohan, Kayseri'de yapılan Anadolu'nun Yıldız Şehirleri Toplantısı'nda uyarıda bulundu: "Demokrasi teknesini fazla sallamayın"

EKONOMİ SERVİSİ

Referans gazetesi ve Açık Toplum Enstitüsü'nün 'Anadolu'nun Yıldız Şehirleri' toplantıları Kayseri'de başladı.
Toplantıda AB süreci ile ilgili olarak Türkiye'ye 'umutlarınızı tamamıyla AB'ye bağlamayın" uyarısında bulunan Avusturya Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Albert Rohan, Türkiye'nin demokrasi ile ilgili yaptıklarının yoruma açık olduğunu vurguladı. Rohan, "Tekneyi fazla sallamayın" dedi.

Pamuk davası
Rohan, "AB'ye girmeden önce halkımız bir anda zengin olacağını sanıyordu ancak böyle bir şey mümkün değil. Bunlar çalışmakla olacak şeyler. AB ülkenizi bir yere kadar finanse edebilir. Umutlarınızı tamamen AB'ye bağlamak, Birliğin içinde bulunduğu kriterlerden dolayı çok doğru olmayacaktır" dedi. Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili kuşku duyanlara fırsat verilmemesini öneren Rohan, Orhan Pamuk aleyhine açılan davanın böyle bir kuşkuyu doğuracak nitlikte olduğunu savundu.
İspanya Dışişleri eski Bakanı Marcelina Onja Aguirre ise demokrasiye tam olarak geçememiş İspanya'nın da Türkiye benzeri uzun bir süre bekleyiş yaşadığını ama demokrasiye geçiş sürecinde AB'den destek gördüklerini anlattı. Aguirre, AB ile İspanya'nın kazandıklarını şu sözlerle aktardı:
"İspanya AB'ye üye olduğunda birlikte 12 üye vardı. İspanya'nın ortalama geliri 12 ülkenin yüzde 68'i oranındaydı. Bugün AB'den kullandığımız fonlar sayesinde bu oran yüzde 86'ya ulaştı. Hedefimiz yüzde 100'e ulaşmak. Güçlü bir sanayi ve hizmet sektörümüz oluştu. 2003 yılında ihracatımızın yüzde 74'ü AB ülkelerine yapıldı. İspanya'da bulunan her 10 kilometre karayolunun 4 kilometresi AB fonları ile finanse edildi."
Aguirre, Türkiye'nin birlik sürecinde AB'nin sunduğu fırsatları iyi değerlendirmesi halinde aynı İspanya gibi güçleneceğini açıkladı.Toplantılara katılan Devlet Bakanı Ali Babacan, değişime en alt noktadan adapte olmak gerektiğini söyledi.

Toplantıya ekonomi basınından geniş katılım vardı
Kayseri Ticaret ve Sanayi odaları ile yerel yönetimin de destek verdiği toplantıya Devlet Bakanı Ali Babacan, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, Vatan Gazetesi Yazarı Yavuz Semerci, Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu, İspanya Dışişleri eski Bakanı Marcelino Orja Aguirre ve Avusturya Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Albert Rohan, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, Referans Gazetesi Genel Koordinatörü David Judson ve Boydak Grubu'ndan Memduh Boydak katıldı.




EKONOMİ
'Ortağımız GE yatırıma geldi, kamu bankalarıyla ilgileniyoruz'
Çağrı gelince şekil değiştiren cep tasarladı
'Demokrasi teknesini fazla sallamayın'
Katrina, Türkiye'nin hedeflerini etkileyecek
Erez: Güneş Taner savunsun da göreyim
Erdemir'e 'Biz değiliz' yanıtı
'YTL artık Avrupa parası, enflasyonla eritmeyeceğiz'
Tüpraş ihalesi 12 Eylül'de yapılacak
TAV Tiflis Havalimanı'nı aldı, güzünü AB'ye dikti
Geleceğin uzmanları 'yeniliği' tartışacak






Meral TAMER
Havai fişekle havaya silah sıkmak!
Denizli'de Deda Düğün Salonu'nda, Nazan - İsm...
Güngör URAS
Doğu ve Güneydoğu için her şeyin başı "huzur"
Ethem Sancak, Mardin'de, Garanti Bankası'nın ...


© 2005 Milliyet