Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 14 Eylül 2005 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Saldırgandan çelişkili ifadeler

Başbakan Erdoğan'a Kütahya'da "suikast girişiminde bulunmak istediği" gerekçesiyle gözaltına alınan Mustafa Bağdat tutuklandı. Bağdat'ın "paniğe kapıldım" dediği belirtildi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kütahya'da "suikast girişiminde bulunmak istediği" gerekçesiyle gözaltına alınan Mustafa Bağdat, tutuklandı. Bağdat, ifadesinde, Kütahya'ya Erdoğan'a suikast düzenlemek amacıyla 1 gün önceden geldiğini ve yaşlı bir vatandaşın sevgi gösterisi sırasında paniğe kapılarak yakalandığını söyledi.
Sorgusunda çelişkili ifadeler veren Bağdat, "Bu işi Bolu'da biterecektim. Ancak Bolu'yu kaçırdım. Bu yüzden Kütahya'ya geldim" dedi. Erdoğan, 4 Eylül'de Bolu Tünelleri'nde kazının tamamlanması törenine katılmıştı.
Bağdat, kurusıkı tabancayı da Adana'da bir panayırdan satın aldığını, yaptığı değişikliklerle gerçek tabancaya dönüştürdüğünü, kurusıkı mermilerin içine küçük bilyalar ve barut koyarak bunlardan 7 özel mermi imal ettiğini anlattı. Başsavcı Mehmet Şerif Eren ise, tabancada 7 mermi bulunduğunu, bunların gerçek mermi olabileceğini söyledi.

Örgüt ilişkisi saptanamadı
Başsavcı Eren'in açıklamasına göre, herhangi bir örgütle ilişkisi ortaya çıkarılamayan Bağdat'ın "suikast girişimi hazırlığında bulunduğu saptandı." Gizlilik içinde yürütülen soruşturma kapsamında, önceki akşam savcıya ifade veren Bağdat, 1 günlük ek gözetim süresinin ardından yeniden Emniyet'e getirildi. Bağdat, dün sevk edildiği Kütahya Adliyesi'ne arka kapıdan sokuldu. İçinde tabanca saklanmış halde ele geçirilen ekmek de delil olarak adliyeye getirildi. Tabanca ise inceleme için Ankara'ya gönderildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Bağdat'ın tutuklanmasına karar verdi.

'Üyemiz değil'

Mustafa Bağdat'ın, mahkemedeki ifadesinde, kente cumartesi gece yarısı geldiğini ve bir gece Kütahya Ülkü Ocakları'nda misafir olduğunu söylediği öğrenildi. Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Mutlu ise Bağdat'ı tanımadıklarını ve konuk etmediklerini söyledi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi de, Bağdat'ın, ülkü ocaklarıyla ne geçmişte ne de bugün bir ilişkisi bulunmadığını açıkladı.




SİYASET
'Teröre zemin doğdu güvenlik güçlenmeli'
'Etnik unsura göre hak yaklaşımımız yok'
Saldırgandan çelişkili ifadeler
Washington'a Şensoy
'Hükümette kötü adam rolündeyim'
Le Monde'a 'Kürt sorununa çözüm' ilanı
Bütün girişim 1 hafta içinmiş
Önce test etti, sonra taşındı
'PKK'yla mücadele koalisyonun görevi'
Baydemir hakkında inceleme başlatıldı
AP: Schröder farkı






Taha AKYOL
Ben sola oy vereceğim!
ALMANYA'DA yaşayan Müslüman Türkler, eskiden ...
Fikret BİLA
Çiçek'in Roj TV girişimi
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Avrupa Birliği Ada...
Hasan CEMAL
Tank sesiyle uyanmak (2)
12 Eylül 'istikrar' adına yola çıktı. Hem siy...
Güneri CIVAOĞLU
Suikast
Daha yarım saat önce iki kurşun sıkmış bir su...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2005 Milliyet