Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 15 Eylül 2005 / Perşembe  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Gerets'ten sıcak mesaj

Galatasaray Teknik Direktörü, Tromso önünde soğuk havanın asla mazeret olamayacağını belirtti, "Defans yapmaya gelmedik. Gol için burdayız. Futbolcularım hem taraftarımız, hem de Türkiye için oynayacak" dedi


Sarı - Kırmızılı takımın teknik patronu Eric Gerets, Norveç'te düzenlediği basın toplantısında Tromso önünde öncelikle gol kovalayacaklarını söyledi.
Belçikalı hoca, nihayet Avrupa platformunda kendilerini gösterme şansına sahip olduklarını belirterek, "Futbolcularım yarın hem taraftarımız hem de Türkiye için oynayacak. Buraya defans yapmaya gelmedik. Gol atmak bizim için galip gelmek kadar önemli. Soğuk bir özür olamaz. Maçtan sonra bizi iklim etkiledi şeklinde bir demecemiz asla olmayacak. Onlar da sıcak havaya gelecekler" açıklamasını yaptı.

"Kimse karışamaz"
Sivas maçı sonrasında Ümit Karan konusundaki eleştirilerden rahatsız olduğunu ima eden Gerets, "Siz daha iyi durumdasınız. Maç sonrası 'şöyle olabilirdi, böyle olabilirdi' diye söyleyebiliyorsunuz. Yönetici olsun, kulüp başkanı olsun, taraftar olsun, basın olsun bana şu oynasın diye bir şey söylemez. Zaten başkanımız bu tür konulara girmez. Olayın ciddiyetini anlatmak için böyle söyledim. Ancak Ümit'in şansı arttı" dedi.
Gerets, takım kurarken kimseyi sevdiği için ilk 11'e koymadığını, aksi taktirde görevini yapmaması gerektiğini söyledi.

'Ne yaptılar ki?'

HALİL ÖZER

Turkcell Süper Ligi'nde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbi maçı için geri sayıma geçilirken, Kartal'a verilen saha kapatma cezasının affedilmesine Galatasaray cephesi destek verdi. İkinci Başkan Ergun Gürsoy, geçen sezon Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynadıkları maçı hatırlatarak, "Sahaya dünyaları attılar. 6 metrelik tüneli, takım etkilensin diye 3 metreye kadar düşürdüler. Bunlara ceza verilmedi. O zaman şunu sormak gerekir; Beşiktaş ceza almak için ne yaptı ki? O zaman ceza yoktu, şimdi mi var? Bence Tahkim Kurulu'nun kararı doğru" diye konuştu.
Gürsoy, Ümit Karan konusunda da çarpıcı yorumlar yaptı. Galatasaray İkinci Başkanı şunları söyledi; "Ümit Karan Amerika'dan gelmedi. Yeniden keşfetmeye gerek yok. Geçen sene seyircimiz 'Ümit' diye tezahürat yaparken, herkes bizim bağırttırdığımızı söylüyordu. O zaman neden sahip çıkılmadı? Ümit Karan giderken sesini bile çıkarmayan medya, şimdi yere göğe sığdıramıyor. Ümit aynı Ümit."

Üç koldan saldıracaklar

Cim Bom, UEFA Kupası 1. turunda Tromso sınavının son provasını dün akşam hafif kar yağışı altında maçın oynanacağı 6 bin kişilik Alfheim Stadı'nda yaptı. Teknik Direktör Eric Gerets'in, büyük ihtimalle üç forvetle sahaya çıkacağı çıkacağı, Necati'nin orta sahadan hücumdaki Ümit Karan ile Hakan Şükür'e destek vereceği öğrenildi. Hakan Şükür'ün durumunun düzeldiği, hafif sakatlığı bulunan Altan ile cezalı Iliç dışında eksik bulunmadığı bildirildi. Tromso'da fuar olduğu için sıkıntı yaşanırken, Galatasaray kafilesi de iki ayrı otelde konaklamak zorunda kaldı.

İliç bilmecesi

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Sasa İliç'in son haftalardaki formsuzluğu yönetimi harekete geçirdi. Sakatlığı nedeniyle Tromso deplasmanına götürülmeyen tecrübeli futbolcunun, genel görüntüsündeki mutsuzluk, gündeme damgasını vurdu. Yönetici Fatih Gökşen, "İliç'i yeni yeni tanımaya başlıyoruz. Ancak mutsuzluğu varmış gibi davranıyor. Sanki Türkiye'ye zorla gelmiş gibi. Bu konunun en iyi şekilde araştırılması gerekiyor" yorumunu yaptı.

Cim Bom dondu, kaldı

Sarı - Kırmızılılar, 5 saatlik yolculuğun ardından Norveç'e giderken, kafileyi soğuk hava karşıladı. Galatasaray 29 derecelik hava sıcaklığı olan İstanbul'dan, 11 derece ısıya sahip Tromso'ya gidince şaşkınlık yaşadı. Tromso'da akşam saatlerinde hava eksi derecelere düşerken, bugün maç saatinde de kar yağabileceği bildirildi.

GALATASARAY GÜNLÜĞÜ
Avrupa'yı özledik'
Başkan Özhan Canaydın, bir yıllık aranın ardından Avrupa Kupaları'na yeniden katılmanın heyecan verici olduğunu açıkladı. Canaydın, "Avrupa'yı özlemişiz. Norveç'e gidiyoruz. İnşallah oradan iyi bir netice ile dönmeyi istiyoruz. Tek sorun hava sıcaklığı" dedi.

Borç 155 milyon $
Galatasaray Divan Kurulu toplantısı dün lisede yapıldı. Özhan Canaydın'ın katılmadığı toplantıda 31 Temmuz 2005 tarihli mali rapora göre kulübün borcunun 155 milyon 175 bin dolar olduğu açıklandı. Üyeler, Seyrantepe ve Ada konusunda Canaydın yönetimini eleştirdi

Ribery'de uzlaşma yok
Yönetici Mehmet Helvacı, Marsilya'nın Ribery ile ilgili son olarak 3 milyon Euro ödeme teklifinde bulunduğunu açıkladı. Helvacı, "Anlaşma taraftarı değiliz. Eğer bu şekilde anlaşma yoluna gidersek, tekliflerini daha da artırmaları gerekiyor" dedi.

Favori G.Saray
Norveçli taraftarlar, bugünkü maçta Galatasaray'ı favori görüyor. Tromso'nun resmi sitesinde yer alan ankette katılan taraftarların yüzde 63'ü maçı Sarı - Kırmızılılar'ın kazanacağını öne sürdü. Takımına güvenen taraftarların sayısı ise 31.5'ta kaldı.

Kafileye karşılama
Tromso yöneticileri, Galatasaray'a yakın markaj uygulayarak, güzel bir ev sahipliği örneği gösterdi. Norveç ekibi temsilcileri, havaalanında yönetim, teknik kadro ve futbolcuları karşıladı. Bu arada kafilenin pasaport işlemleri için bekletilmesi tepki çekti.

GALATASARAY
Mondragon
Cihan
Song
Tomas
Orhan Ak
Hasan Şaş
Saidou
Necati
Heinz
Hakan Şükür
Ümit Karan

TROMSO
Hirschfeldt
Hafstad
Kibebe
Moen
Szekeres
Essediri
Bernier
Johansen
Strand
Yndestad
Arst

STAT: Alfheim
SAAT: 21:30
HAKEM: Gerald Lehner (Avusturya)
TV: NTV (Naklen)
CEZALI: Iliç (Galatasaray)
SAKAT: Ergün, Aykut (Galatasaray)

CİM - BOM'UN AVRUPA KARNESİ
TürüOGBMAY
ŞKK123463047159172
KGK32127134255
UEFA311010113745
Süper Kupa11--21
Toplam187694771240273

OGBMAY
İç saha8947251714492
Dış saha9822225496181
Toplam187694771240273





SPOR
İlk raunt; nakavt!
Hasar ağır oldu!
Gerets'ten sıcak mesaj
Asper davet bekliyor!
Güneş'e kulak verin!
Hedef Amazonlar!
Zafere uçtular
Sultanlar yolcu
Barça'dan çift yumruk
Haber turu...
'Tecrübe'den bıktık
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR


Ercan GÜVEN
'Tecrübe'den bıktık
Milan Fenerbahçe maçını "tecrübe" kazandı diy...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98

© 2005 Milliyet