|
 |
|
|
Yağmur geliyor
saydam@hacettepe.edu.tr
Önümüzdeki hafta sıcak başlayacak ama perşembe gününden itibaren serin ve yağışlı bir havayla karşı karşıya kalacağız
Geçen hafta sonuna doğru batı bölgelerimizde de hava bulutlanmış, yer yer de yağış başlamıştı. Tabii toz, bakteri ve mantarlar nedeniyle ağrılarınız sızılarınız da bir anda artmıştı. Maalesef hafta sonunda da tozlarla birlikteyiz.
17 Eylül Cumartesi sabahı serin havanın hızla Doğu Karadeniz üzerine çekilmesi nedeniyle yine yazdan kalma bir hafta sonu bizi bekleyecek. Özellikle kıyı kesimlerde ve Marmara bölgesinde hava sıcaklıkları hafta sonunda yine 28-30 derece sınırına dayanacak. Güneyli rüzgarlar çok hafif esecek ve hafta sonunun batıda güzel geçmesine neden olacak. 18 Eylül Pazar günü tüm yurtta hava sıcaklıkları yeniden artacak. İç bölgelerimizde ise sıcaklıklar 25-28 derece civarında olacak. Denizden faydalanmak için ideal bir hafta sonu.
19 Eylül haftasına da tüm yurtta sıcak bir günle başlayacağız. Hafif kuzeyli rüzgarlar nemsiz, güzel bir gün geçirmemize neden olacak. Karadeniz üzerinden yurda sokulmaya çalışan serin bir hava nedeniyle Karadeniz bölgesi ve Marmara'da zamanla hava bulutlanacak.
Hava tüm yurtta serinleyecek
20 Eylül Salı günü ise durum kuzey bölgelerimizde birden değişecek ve sıcaklıklar hissedilir şekilde azalacak. Karadeniz sahil kesiminde yağışlar tekar başlayacak. Diğer bölgelerimizde yine yazdan kalma bir gün yaşayacağız.
21 Eyül Çarşamba günü serin hava hızla doğu bölgelerimize doğru kayacak, batı bölgelerimiz yeniden sıcak ve tozlu bir havanın etkisiyle ısınacak. Marmara bölgesinin güneyinde yağış görülebilir.
22 Eylül Perşembe günü batıdan yaklaşan yeni bir serin hava kütlesi nedeniyle batıda bulutlanma artarken serinleme ve yağışlar başlayacak, bu sefer doğu bölgelerimiz ısınacak.
23 Eylül Cuma günü batıdaki serinleme ve yağışlar etki alanını artıracak. Trakya, Marmara ve Kuzey Ege'de etkili olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz bölgesinde yağışlar görülecek. Doğu bölgelerimizdeki sıcaklık artışı devam edecek.
Gelecek hafta sonunun tüm yurtta serin ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Ani sıcaklık değişimlerinin ve buna bağlı olarak üzerimize gelen tozların farkındasınızdır, üşütmemeniz için dikkatli olmanızda yarar var.
|
|
|

|