Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 26 Eylül 2005 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Hakansızlık hâlâ sorun


Gerets'in ikinci plana attığı savunması dün maç boyunca yarım pozisyon verdi. Onda da Tomas ve Song'un anlaşmazlığında, Uğur'un, Rafael'i kaçırmasıyla golü yediler. Galatasaray'ın, Vestel maçından önemli farkı buydu. Daha az pozisyon verdiler. Çünkü Heinz ve Hasan daha geride kalıyor, tam orta saha gibi oynuyor, dolayısıyla savunma kanatları yalnız kalmıyordu. Gol dışında hiç kademe hatası yapmadılar.
Ama tabii bu hücumu da etkiledi. Samsun ikinci yarıda geniş alanda organizasyon sorunu yaşamaya başlayana kadar pozisyon bulmakta geçtiğimiz haftalarda olduğu kadar rahat olamadılar. Bunun temel sebebi Hasan ve Heinz'la değişen stratejinin yanı sıra kuşkusuz Hakansızlıktı.
Hakan Şükür oynadığı takımlarda hücum hattındaki libero etkisi yaratıyor. Tıpkı modern bir savunma kuramayan teknik adamların savunmanın en arkasına bir sarkık libero koymaları gibi, Hakan da hücumun en önündeki libero oluyor. Onu markajlama zorunluluğu rakibi zora sokuyor, ondan kafa topu almak zor vs. de. Onun vazgeçilmez oluşu teknik adamların işini çok kolaylaştırmasından. Bu seviyedeki futbolda durum bu. O, bu seviyedeki futbol takımları için vazgeçilmez. O olmayınca Galatasaray, Samsun dağılana kadar zorluk çekti. Sasa İliç'in, Necati'nin performansına yaklaşamaması da bu sorunu büyüttü. Ama 2. yarıda Sabri'nin oyuna girişinin ardından Zafer'in dahliyle Galatasaray kanatları hareketlenince, Volkan da orta sahada sağlamlığı artırınca sorun kalmadı.
Samsun tıpkı Fenerbahçe maçında olduğu gibi 50 dakika kadar sağlam durabildi. Onda da pozisyon bulmakta sıkıntı yaşadı. Sarı - Kırmızılılar özellikle 50'den sonra çok rahat oynadılar. Ama Ümit ve Necati'yi bir arada tutacak üçüncü bir ismin olmayışı skorun artışını ve oyundaki rahatlığın skorborda yansımasını engelledi.

mdemirkol@milliyet.com.tr




SPOR
EL PENÇE DİVAN: 2-0
'Sıra geldi PSV'ye'
Yaşasın yeni Kral: 1-2
Çalımbay'dan protesto!
Papatya falı!
Alonso şampiyon
Yıldıray uçurdu
Susiç'ten sihirli değnek: 0-3
Bursa'ya 5 pekiyi: 3-0
Sakarya, Boğa şişledi: 1-0
Rallide üzücü kaza
Çaykur Rize ipten döndü: 1-1
Sultanlar 6. oldu
Komşuda bayram
Rossi beşledi
Haber turu...
Hakansızlık hâlâ sorun
Beşiktaş mı ajaba?
The End
Yes ve No
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR


Mehmet DEMİRKOL
Hakansızlık hâlâ sorun
Gerets'in ikinci plana attığı savunması dün m...
Atilla GÖKÇE
Beşiktaş mı ajaba?
Beşiktaş Başkanı, medyaya haddini bildiriyor....
Bilal MEŞE
The End
Rıza Çalımbay'ın işine karışmak bize düşmez d...
Halil ÖZER
Yes ve No
Bu maçı Galatasaray'a kazandıran Necati Ateş'...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98

© 2005 Milliyet