Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 04 Ekim 2005 / Salı  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Filistinli polisler parlamento bastı

Gazze'deki çatışmada bir arkadaşlarının da ölmesi üzerine Filistin polisi, parlamentoyu basıp HAMAS'a karşı acil tavır istedi. Acil tavır hemen geldi: Yeni hükümet kurulsun!

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Filistin'de önceki gün HAMAS militanları ile çıkan çatışmada bir polis memurunun ölmesi üzerine dün 20 kadar silahlı polis, Gazze Şeridi'ndeki Filistin parlamentosunu basarak HAMAS'a karşı önlem alınmasını istedi.
Gazze'deki milletvekillerinin tele-konferansla Ramallah'ta yapılan meclis oturumuna katıldığı sırada binaya giren polisler, sloganlar atarak Filistin yönetiminin güvenliği sağlayamamasını eleştirdi. Polisler, "Filistin Yönetimi'nin HAMAS'a karşı bir tavır almasını istiyoruz. Kanımızı yönetim için döküyoruz, onlar hiçbir şey yapmıyorlar" dedi.

Yüzlerce polis ateş açtı
Binanın dışındaki yüzlerce polis de havaya ateş açarak protesto eylemine katıldı. Bir süre sonra polislerin binayı terk etmesiyle meclis oturumuna devam edildi.
Meclis oturumunda daha sonra yapılan oylamada, milletvekilleri, güvenlik sorunlarının önüne geçilemediği gerekçesiyle Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan 2 hafta içinde yeni bir hükümet kurmasını istedi.

Ezici çoğunluk
Abbas'ın 2 hafta içinde yeni bir hükümet kurması gerektiğine dair önerge, 5'e karşı 43 oyla kabul edildi. Mevcut hükümet hakkında güvenoylaması yapmayı planlayan parlamentonun, meclis başkanının tavsiyesi üzerine, yeni bir hükümet kurulması yönündeki bir teklifi oyladığı belirtildi.
Gazze'de önceki gün Filistin polisi ile HAMAS militanları arasında çıkan çatışmada bir polis ve 2 sivil ölmüş, yaklaşık 50 kişi yaralanmıştı.





YAŞAM
Filistinli polisler parlamento bastı
Milyonlarca insanın gözü Güneş'teydi
Yok yere töre kurbanı
Genç, uyarı ateşinde öldü
Rize'de sel 4 can aldı
Bomba gibi kahvaltının sırrı yulaflı gevreklerde
Uzay turisti 'otel'e vardı






© 2005 Milliyet