Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 08 Ekim 2005 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
UNDP, 50 Türk şirketi ile 'etik' sözleşmesi imzaladı

UNDP, Türkiye'de 50 şirket ile 'etik ve çevre' konusunda taahhütler içeren Küresel İşbirliği Sözleşmesi'ni imzaladı. Program sorumluları, bu kapsamda büyük şirketlere de ulaşmaya çalıştıklarını söyledi

DİLEK TAŞ

Başkanlığını Kemal Derviş'in yaptığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP) dünya genelinde özel sektörle ilişkilerini güçlendirmek için Global Compact (Küresel İşbirliği) adı verilen yeni bir program başlattı. Türkiye, sistemin uygulanması için seçilen altı pilot ülke içinde yer aldı.
Küresel İşbirliği Programı'nda özel şirketler UNDP'nin Küresel İşbirliği Sözleşmesi'ni imzalayarak hem etik hem de çalışma haklarına sadık kalacaklarını garanti ediyorlar.
Şirketlerden, dört ana kritere uymaları konusunda taahhüt alınıyor. Bu kriterler şöyle: İnsan hakları, çalışma hakları, çevreye duyarlılık ve yolsuzlukla mücadele.
Sözleşmeyi imzalayan şirketler kendi bünyelerinde bu çalışma kriterini yerine getirmek ve çalışanların haklarını korumak konusunda BM'ye garanti vermiş oluyor.

Küçükler imzaladı
UNDP Türkiye Program Temsilcisi Hansın Doğan, 2002'de dünyada başlatılan uygulamanın Türkiye'de de başladığını söyledi. Program Yöneticisi Lara Romaniuc ise pilot ülkeler arasında yer alan Türkiye'de şimdiden 50'ye yakın küçük şirketin sözleşmeyi imzaladığını belirtti.
Diğer ülkelerde imzalayanların genellikle çokuluslu büyük şirketler olduklarına dikkat çeken Romaniuc, kasım ayı sonuna kadar görüşmeleri yapılan 25 büyük Türk şirketini sisteme dahil etmek istediklerini söyledi.

Mardin'de turizmci yetiştirecek
UNDP son yıllarda Türkiye'de sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdi. Bu yıl içinde 'Hayata artı' projesi için 1.5 milyon dolar fon oluşturdu.
Türkiye genelinden 15-26 yaş arası gençlerin projeleri ile katıldıkları yarışmada 10 proje seçilerek çalışmalara başlandı.
Hayata artı gençlik fonundan yararlanmaya hak kazanan projeler arasında en dikkat çekenlerinden biri de Mardin'de 20 kız, 20 ekek öğrenciye turizm eğitimi verilmesi.




EKONOMİ
'Telsim borçsuz olarak satılacak'
Mercedes Benz Türk'ün başına geçti, Türkçe öğretmeni istedi
KKTC'ye denizden su hattı kurulacak
Türkiye'nin ilk emlak portalı Milliyet'ten
UNDP, 50 Türk şirketi ile 'etik' sözleşmesi imzaladı
HSBC'den bireysele ilk adım
10 tane 'ikinci şehir'e ihtiyaç var
Devletin rant dağıtma dönemi sona eriyor
'Sivil toplum holding' kuruluyor
Bankacılar, faizde düşüş batıklarda artış bekliyor
Turkcell'e çağrı muafiyeti onayı
Cep telefonunda da kara liste tutulacak
Pfizer'ın 971 çalışanı bireysel üyesi oldu






Meral TAMER
Trafik felç, ama ambulansta rötar yok
Son 2 haftadır Levent'ten bizim gazetenin bul...
Güngör URAS
İstanbul Modern'de "Çekim Merkezi" var
İki yılda bir tekrarlanan bir sanat şöleni ol...
Yaman TÖRÜNER
Gerçek niyetleri ne?
Avrupa Birliği(AB) ile müzakereler başladı. A...


© 2005 Milliyet