Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 29 Ekim 2005 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
"Deli" ile bizi muhatap etme


Bir süre önce yapılan Bedensel Engelliler Spor Kulüpleri Başkanlar Toplantısı'nda, Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş kulüp başkanlarına hitap ederken şöyle dedim: "Beni daha çok kullanın. Sizin basındaki gözünüz, kulağınızım. Haksızlıklar , yanlışlıklar, size spor yaptırmak istemeyenler olursa bildirin" dediğimde, bazı kulüp başkanları söz alarak şöyle dedi: "Merak etme başkanım biz senin ismini kullanıyoruz. Bulunduğumuz illerde salon verilmediğinde veya antrenman yapamadığımızda, acil ihtiyaçlarımız karşılanmadığında, Gençlik ve Spor İl Müdürü'ne giderek konuyu anlatıyor, çaresiz kalırsak size başvuracağımızı söylüyoruz. Onlar da bize 'Aman bizi o deliyle muhatap etme. Ne gerekirse yaparız' diyorlar."
Bu sözleri sarf eden o il müdürleri (isimleri bizde mevcut) adına üzüldüm. Demek ki bizim verdiğimiz vergilerle maaşlarını alan ve bu ülkede her türlü sporun gelişmesi için çalışmak mecburiyetinde olan insanlar böyle düşünüyor. Doğruları yazdığınız zaman, gerçekleri ortaya koyduğunuz zaman "Deli" oluyorsunuz.
"Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış" sözü bizim için geçerli değil. Bu kafalarla devam ederlerse, olsa olsa sıkı sıkıya sarıldıkları o "koltuklar" bir gün altlarından gider. Bizden hatırlatması.
Bunlardan biri de, en son yazdığım yazıyla ilgili, bir kulüp başkanına "Niçin gidip Yavuz Bey'e anlattınız? Biraz daha ısrar etseydiniz size salonu verirdim" demiş.
Hadi buyurun bakalım! İnsanlar (engelli ve engelsiz) spor yapmak isteyecekler, yasalardan doğan haklarıyla antrenman yapacak salon arayacaklar ve bunun içinde gidip el etek öpecekler. Keşke bunları söyleyenler de benim gibi "Deli" olsaydı. Hiç olmazsa kazandıkları maaşı hak ederek o görevlerde bulunurlardı. Devletin sırtına yük olmaktan uzaklaşır, bu ülkede sporun gelişmesine ön ayak olurlardı. Ama nerede onlarda o vicdan ve spor anlayışı?

ykoca@milliyet.com.tr




SPOR
'Bi durun bakalım'
İlk yanıt Kartal'dan!
'Türkiye'ye saygım var'
Bu onur Daum'un!
Mücevher Riva
Trabzon ayıldı: 0-1
Rumlar çok kızdı
Şimdi de badminton
Ülkerspor yara sardı: 82-74
Haber turu...
MİT'i de karıştırdık ya... Hadi hayırlısı!
"Deli" ile bizi muhatap etme
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR


Cemal ERSEN
MİT'i de karıştırdık ya... Hadi hayırlısı!
NTV'de Murat Birsel'in "Basın odası" programı...
Yavuz KOCAÖMER
"Deli" ile bizi muhatap etme
Bir süre önce yapılan Bedensel Engelliler Spo...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98

© 2005 Milliyet