Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 13 Kasım 2005 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'Şiddet, kâğıt üstünde bitmez'

Devlet Bakanı Çubukçu, 'Kâğıt üzerinde kalan düzenlemeler daha iyi bir dünya yolundaki hedeflere katkı sağlayamaz' dedi

ŞAKİR AYDIN İstanbul

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, namus ya da töre cinayeti adı altında gerçekleştirilen kıyımları önlemenin başta devlet olmak üzere tüm toplumun görevi olduğunu söyledi.
CNN Türk, Hürriyet Gazetesi, Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV), İstanbul Valiliği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun işbirliğiyle İTÜ Maçka Kampusu'nda düzenlenen "Aile İçi Şiddete Son! Dünyadan Örnekler" konferansının ikinci gününde "Aile İçi Şiddetle Mücadelede Devletin Faaliyetleri" konusu ele alındı. İlk gün konuşmacılar tarafından Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olaylar ve demeçleri nedeniyle eleştirilen Bakan Nimet Çubukçu konuşmasında, "Kâğıt üzerinde kalan ve hayata geçmeyen düzenlemeler daha iyi bir dünya yolundaki hedeflere katkı sağlayamaz" dedi.

Hamilelikte artıyor
İngiliz Bakan Barones Patricia Scotland da İngiltere'de Nisan 2005'ten itibaren aile içi şiddet davaları için İhtisas Mahkemeleri'nin kurulmaya başlandığını söyledi. Patricia, aile içi şiddetten ölen 19-44 yaş arası kadınların sayısının, kanser ve trafik kazalarında ölen kadınlardan sonra geldiğini belirtti. Patricia, şiddetin daha çok hamilelik dönemlerinde uygulandığını anlattı.
Almanya'da 400 sığınmaevi bulunduğunu belirten Hamburg Parlamentosu Başkan Yardımcısı Verena Lappe, şöyle konuştu:
"Bu evlere bugüne kadar 45 bin kadın başvurdu. Aralarında 250 Türk kadınının da bulunduğu 10 bin kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre Türk kadınları şiddete daha fazla maruz kalmış. Türk kadınlarından yüzde 25'i evlenmeden önce kocalarını hiç tanımamış, yüzde 17'si de zorla evlendirilmiş."

Cinayetler planlı
Diyarbakır Kadın Merkezi (KA-MER) Başkanı Nebahat Akkoç da namus kisvesi altında bir kadını öldürenin toplumda itibar kazandığını savundu. Akkoç, "Aile, kadının nasıl öldürüleceğine ilişkin plan yapıyor" dedi.





GÜNCEL
Silah delil sayılmadı
Kara Kuvvetleri'nde ilk bröve 'Kocatepe'li
Şemdinli protestoları
'Şiddet, kâğıt üstünde bitmez'
Robot resimdeki akraba aranıyor
'Parti değiştirme hoş gözükmüyor'
Dünyayı şaşırtan gelin
Sanatçının onur günü
Koşamayan, örgüt üyesi!
Gözaltına alınan damada cenaze izni
12 Kasım depremini yeniden yaşadılar






Melih AŞIK
Kostas'ın ihbarı...
Eski Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, anı...
Hasan PULUR
Televizyon dizileri...
NE de olsa ecdadımız arasında yeniçeriler var...
Çetin ALTAN
Bulmaca buldurmaca, sıkışınca uydurmaca...
Doktorlara sıkılan kurşunlar; caddelerde yürü...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet