Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 19 Kasım 2005 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Terim meselesi


Gündem yoksulu bir ülkeymişiz gibi onca tartışma konusuna 'Terim meselesi' de girdi. Fatih Hoca kalmalı mı, gitmeli mi? Terim'le birlikte Futbol Federasyonu yönetimi de istifa etmeli mi?
İsviçre'ye elenmenin şoku bir yana maç sonu görüntüler ve FIFA Başkanı Blatter'in Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na katılmasının engellenmesi yönündeki sözleri, spor kamuoyundaki tartışmaları ülke gündeminin bir numaralı sorunu haline getirdi.
Bern'de oynanan ilk maçtaki çirkin görüntüler ne yazık ki 'rövanş maçı'nın atmosferini olumsuz etkiledi. 52'nci dakikada 3-1 öne geçtiğimiz maçta tur yolunu açamadık. Bitiş düdüğü çaldığında yaşanan 'tünel faciası' futbolda son on yılda yükselen grafikle oransız biçimde çıtayı aşağıya çeken nitelikteydi. Yakışmadı. Oysa geçen mayısta İstanbul'da Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmış, Liverpool-Milan maçında iki tarafın holiganlarıyla kimsenin burnunu kanatmadan baş etmeyi bilmiştik.
İsviçre maçında bunu başaramadık!
Şifo Mehmet gibi, futbolculuğu döneminde 'fair play' yönüyle defalarca ödüllendirilmiş bir ismin bile, rakip oyuncuya çelme takacak kadar kendinden geçtiği bir maçın sonunda ortaya çıkan tabloyu Türk futbolunun geleceği açısından masaya yatırmak gerekiyor.
Fatih Terim, maç sonunda 'Türkiye'ye kıydılar' diyerek faturayı hakemlere kesti. Bir uluslararası turnuvada hakem oyunları maçın kaderini bu denli tayin ediyorsa Futbol Federasyonu niye zamanında ayağa kalkmadı? İsviçreli FIFA Başkanı'nın 'yönlendirici' etkisi, maçın hakemleri değiştiğinde Futbol Federasyonu tarafından yüksek sesle kamuoyuna duyurulmalıydı. Ahmet Çakar, yılların deneyimiyle televizyonlarda defalarca uyardı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik gibi, uluslararası saygınlığı olan en az Blatter kadar etkili bir isme sahibiz.
Masada hakkımızı savunabilmeliydik. Gerilimi yükseltmenin bedelini ağır ödedik. Her şey bittikten sonra hiç olmazsa Milli Takım'ın geleceğini doğru zeminlerde tartışmalıyız.
Fatih Terim de kendi özeleştirisini yapmalı. Hakemler dışında 'Neden kaybettik?' sorgulamasına gidilmeli.
Terim güçlü karizması ve Galatasaray'ın başında Avrupa'daki başarısıyla parlak bir kariyere sahip bir hoca. Eleme grubunda şansını zora sokan bir takımı aldı ve 'play off'a taşıdı. Ancak 'Terim meselesi' bir dokunulmazlık zırhı altında tartışılamaz.
Siyasi partilerdeki 'oligarşik' yapılanmayı spora da uyarlamayalım.
İstifa yolu herkese açık olmalı.

dsazak@milliyet.com.tr








Taha AKYOL
Hükümet, asker ve Güneydoğu
GAZETELER 40 bin kişinin yürüdüğünü yazıyor! ...
Çetin ALTAN
Fenerbahçe Parkı'nda lodos dalgaları patlarken...
Lodosta Marmara'nın, kıyılara yaklaştıkça bey...
Melih AŞIK
Kürtlerin planı...
Kürtler geçen cuma günü Kürdistan'ın başkenti...
Fikret BİLA
Şemdinli olaylarının siyasi boyutu
Şemdinli'de bir kitabevine bomba atılması son...
Hasan CEMAL
Hangisi?
Çok eskiden kâğıtla kalem vardı. Kimi zaman "...
Güneri CIVAOĞLU
Ders almak
Şemdinli, Yüksekova, Hakkâri, Diyarbakır olay...
Can DÜNDAR
Entel yorum
Gazeteler bazen, yaptıkları kadar yapmadıklar...
Abbas GÜÇLÜ
Çocuklar ve gençler uyuşturucu batağında mı?
Yarın, Dünya Çocuk Hakları Günü. Böyle bir gü...
Semih İDİZ
'Hazmetme kapasitesi' aslında Türkiye'nin sorunu
Avrupa Birliği, Türkiye'ye dönük "hazmetme ka...
Sami KOHEN
Renkli rüyalar
Şubat 2003'te hayata geçirilen bir projeyle i...
Hasan PULUR
Taktik: İki ileri, bir geri!
"NİÇİN yazmıyorsun?" diyenlere cevabımızdır. ...
Erdoğan SAĞLAM
Bono tahvil istisnası 191.88 YTL
Bakanlar Kurulu yetki kullanmazsa bazı vergi ...
Derya SAZAK
Terim meselesi
Gündem yoksulu bir ülkeymişiz gibi onca tartı...
Meral TAMER
Türk eliyle sentetik DNA üretimi
Moleküler biyoloji ve genetik, tüm dünyada so...
Tamer HEPER
Bahtsız şehir İstanbul
"İstanbul'u hiç bu kadar yeşil gördünüz mü?" ...
Yaman TÖRÜNER
Siz de yılda net % 118 faiz alabilirsiniz
Asgari bir milyon yeni Türk liranız varsa, bu...
Güngör URAS
Eskişehir'de müzik - tiyatro festivali
Eskişehir'deyim. Eskişehir'e 11'inci Uluslara...
M. Ali BİRAND
Kızmayalım, önlem alalım
İsviçre milli maçıyla ilgili gelişmeler kamuo...

© 2005 Milliyet