Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 27 Kasım 2005 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
YUNANLI SEFİRE, 'AŞK SINIR TANIMAZ' DİYOR...
Yabancı damada 'evet'

Yunanistan'ın yeni Ankara Büyükelçisi George Yennimatas'ın eşi Athena Yennimata - Kritikou, "Ya çocuklarınız bir Türk'le evlenmek isterse" sorusuna şu yanıtı veriyor: Doğrusu şu, aşkta sınır olmaz

UTKU ÇAKIRÖZER Ankara

Türkiye'ye atanan Yunanistan'ın yeni Ankara Büyükelçisi George Yennimatas'ın eşi Athena Yennimata - Kritikou, kendini başta çocuklar olmak üzere yardıma muhtaç kesimlere, sevgi ve şefkat sağlamaya adadı. Ankara'daki Yunan ailelerinin çocuklarıyla, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kimsesiz çocukları 11 Aralık'ta bir araya getirecek olan Yunan sefiresi, Türk ve Yunan sanatçılarının katılacağı 10 bin kişilik bir konser organize edecek.
Türkiye'ye gelmeden önce Atina'nın Kifisia Belediyesi'nin kültür danışmanlığı görevini yürüten Yunan sefiresi, "Ankara'da günlerimi kadınlarla çay - kahve içerek geçiremem. Bana ihtiyacı olan insanlara ulaşmalıyım" diyor. Yennimata, önümüzdeki 6 ayda şu etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyor:

6 aylık etkinlikler
  • 11 Aralık Dünya Çocuk Günü'nde, "Sınırı olmayan oyunlar" ismiyle düzenlenecek etkinlikte, Akyurt Çocuk Yuvası'ndaki 40 çocuk ile Ankara'daki Yunanlı ailelerin çocukları bir araya gelecek.
  • Ünlü Yunanlı ressamların ve eserlerinin tanıtıldığı bir boyama kitabı bastıracak. Kitabın satış geliri çocuklar için harcanacak.
  • Armada Alışveriş Merkezi'nde düzenlenecek Yunanistan haftasında, 1936'dan bu yana Olimpiyat oyunlarının açılışında kullanılan meşaleler Ankara'da sergilenecek.
  • Tanınmış Yunanlı sanatçı Keti Garbi ile bir Türk pop sanatçısının katılacağı 10 bin kişilik yardım konseri düzenleyecek.

  • Yunanistan'da da izlenme rekorları kıran "Yabancı Damat" dizisinin iki halk arasındaki yakınlaşmaya "fantastik katkı yaptığını" belirten sefire, dizinin oynadığı akşamlar misafirliğe giden Yunan ailelerinin "televizyonun açılmasını şart koyduklarını" anlatıyor.
    Yennimata, çocuklarının bir Türk'le evlenmek istemesi durumunda göstereceği tepki için de şöyle diyor: "Doğrusu şu, aşkta sınır olmaz. İşsiz ya da çalışmaktan kaçınan tembel birisiyle evlenmesine kesin karşı çıkarım. Onun dışında Türk olmuş, Yunan olmuş, hiç karışmam."





    GÜNCEL
    Öğretmenlere abluka
    'Cezaevinde tutulamaz'
    Yabancı damada 'evet'
    Ahsen Hanım'dan mutluluk formülü
    'Farklılıkları sevebiliyorum'
    Alkol satışına saat 23.00 sınırı
    Malatya'da deprem: 5.3
    Hayat, aşk dışında hiçbir şeye değmiyor
    "Picasso İstanbul'da" New York Times'ta
    Blues'un hakkı blues'a...






    Melih AŞIK
    Günün tartışması
    Bir kimlik tartışmasıdır gidiyor... Başbakan ...
    Can Dündar
    Aşk filmlerinin kötü adamı: Yılan
    Ergenlik çağında ya da arifesinde çocuğu ola...
    Hasan PULUR
    Siyasi vasiyet!
    HİKÂYEYİ bilenleriniz vardır...
    Çetin ALTAN
    Tıkla...
    Her evden çıkışta, numarası belirsiz tek bir ...


     2003 yılında neler oldu
     2004 yılında neler oldu

    © 2005 Milliyet