|
 |
|
|
SİVAS DEPLASMANINDA ÜÇ PUANI DOKUZ KİŞİ İLE ALDI, ZENİT MAÇI ÖNCESİ MORAL DEPOLADI
Kartal taburcu (1-3)
Beşiktaş önce Hakkı'nın şok golüyle sarsıldı, ardından Ailton'un atılmasıyla yıkıldı. Buna rağmen maçı bırakmadı. Ali Tandoğan, İbrahim Akın ve Tümer ile üzerindeki kara bulutları dağıttı. Son dakikada Koray da oyun dışı kaldı
Bilal Meşe
24 dakikalık Ailton!.. Büyük umutlarla alındı, ancak geldiği günden bu yana Kartal'a katkısı ortada. Kızardığı ana kadar ki oyununa bakın. Gol için alındı, asıl işini unuttu, korner atmaya, taç atışı kullanmaya kalktı! Hiç bir işe yaramıyor, bir de takımını on kişi bırakıyor. İkili mücadelede topu kaybediyor, beceriksizliğini örtmek için yerde yatan Cem Karaca'ya tekmeyi basıyor!
İyi ki kırmızı kart gördü Ailton!
O çıktı, Kartal toparlandı.
2'de Tümer Metin'le rakip kaleyi yoklayan Beşiktaş, 4'de Hakkı'nın attığı frikik golüyle mağlup duruma düştü. Hakkı'nın attığı golde Cordoba'nın yapacağı bir şey yoktu, çünkü top baraja çarpıp, yön değiştirdi: 1-0
12'de Gökhan sağdan indi, kesti. Anderson penaltı noktası üzerinde topla buluştu. Çarprazdan zor olanı yaptı, topu üstten auta gönderdi. 21'de Tümer soldan hareketlenen İbrahim Akın'ı gördü. Savunmayı çizgi halinde yakalayan genç futbolcu topu düzeltti, cezaalanına girdi. Soluyla sert vurdu, Petkoviç tokatladı.
Bu dakikaya kadar Sivasspor yakaladığı pozisyonları gole çevirse, maçı koparacaktı, olmadı. 24'de Ailton'un kırmızı kartla oyun dışı kalması, Sivasspor'u fark için umutlandırırken, Ali Tandoğan sahneye çıktı, tüm düşünceleri alt - üst etti. 34'te Tümer Metin'in düşürülmesinden kazanılan frikik atışını yaya yakın yerden Ali Tandoğan kullandı. Tecrübeli futbolcu sağıyla topu çatala gönderirken, Petkoviç'in yapacağı bir şey yoktu: 1-1
Skoru eşitleyen Beşiktaş, morallenirken, Sivasspor oyundan düştü.
Akın bu kez affetmedi
Attığı frikik golüyle Kartal'ı ayağa kaldıran Ali Tandoğan, 40'da topla sağdan indi, penaltı noktası üzerinde bekleyen İbrahim Akın'ı gördü. Genç futbolcu bu kez affetmedi, soluyla Petkoviç'i terse yatırdı: 1-2
Beşiktaş'ın ilk yarıdaki skoru koruma amacıyla savunmaya çekilmesi, Sivasspor'u cesaretlendirdi. Kartal'ın kapalı savunmasını çözmek için oyunu sürekli kanatlara yıkan Sivasspor zaman zaman uzaktan şutlarla gol aradı. 64'de Mohammed Ali yaklaşık 25 metreden sert vurdu, Cordoba güçlükle topa sahip oldu. İbrahim Toraman - Mustafa Doğan ikilisinin iyi oyunları, Kartal'ın savunmasını rahatlatırken, Sivasspor'a sıkıntı yaşattı. 88'de bu kez Anderson sağ çarprazda topla buluştu, sert vurdu, Cordoba bu tehlikeyi kornere tokatladı.
Ve Tümer Metin
Ne var ki futbol bu... 'Atamayana atarlar' gerçeği 89'da kendini bir kez daha gösterdi. Sivasspor'un yüklendiği anda topu kapan Koray Avcı, orta alandan Tümer'i gördü. Tecrübeli futbolcu topla dripling yaptı, solda Veysel'i kaçırdı. Veysel topla indi, yeniden meşin yuvarlağı Tümer'e kazandırdı. Tümer Metin, yay üzerinden soluyla yerden vurdu ve skoru belirledi: 1-3
Özetleyecek olursak, iki kırmızı kart gören Beşiktaş, ligin flaş takımı Sivasspor karşısında üç puanı fırsatçılığı, savunmadaki inanılmaz direnişiyle yakaladı. Doğrusu uzatma dakikalarında Koray Avcı'nın kırmızı kart görmesini de ona yakıştıramadık.
YILDIZ TABLOSU
| SİVASSPOR | | 1 | Petkoviç | 5 | | 51 | Murat | 5 | | 22 | İbrahim Dk.32 | 4 | | 30 | Bastos | 6 | | 4 | Mehmet Hakkı | 5 | | 58 | Hayrettin | 5 | | 11 | Gökhan | 5 | | 36 | Musa Dk.55 | 5 | | 6 | Hakan Bayraktar | 5 | | 10 | Muhammed Ali | 5 | | 17 | Balili Dk.71 | | 20 | Cem | 6 | | 9 | Mehmet | 5 | | 7 | Anderson | 6 | |
YEDEKLER
35 Akın, 5 Kalla, 49 Hakan, 42 Yasir
| BEŞİKTAŞ | | 35 | Cordoba | 6 | | 22 | Ali Tandoğan | 7 | | 4 | Mustafa Doğan | 6 | | 58 | İbrahim Toraman | 6 | | 2 | Adem | 5 | | 41 | Koray | 5 | | 7 | Okan | 6 | | 30 | Ali Güneş Dk.67 | 5 | | 41 | Koray | 6 | | 11 | Tümer | 5 | | 19 | İbrahim Üzülmez | 5 | | 9 | Ailton | 3 | | 55 | İbrahim Akın | 7 | | 50 | Veysel Dk.76 | 5 | |
YEDEKLER
29 Murat, 20 Hakan, 23 Rıza, 70 Güven, 8 Nail
HAKEMLER
Bülent Demirlek, Turan Ökke, Mustafa Yalçınkaya
GOLLER
Hakkı (Dk.4), Ali Tandoğan (Dk.34), İbrahim Akın (Dk.40), Tümer (Dk.89)
SARI KARTLAR
M.Ali (Sivas), Cordoba, Tümer (Beşiktaş)
KIRMIZI KARTLAR
Ailton Dk.24, Koray Avcı Dk.90 + 2 (Beşiktaş)
PAF LİGİ
Sivasspor-Beşiktaş: 1-3
Maçın Yıldızı
Ali Tandoğan
Geldiği günden bu yana ilk kez sahne aldı. Sezon başından bu yana dikiş tutturamayan tecrübeli futbolcu üç altın puanın baş yaratıcısıydı. Attığı frikik golüyle takımı ateşledi, İbrahim Akın'a yaptığı asistle oyunun kaderini değiştirdi. Hem savunmada, hem hücumda görevini eksiksiz yaptı.
Maçın Hakemi
Vasatı aşamadı
Sonucu etkileyecek büyük bir hata yapmamasına rağmen özellikle Sivasspor'lu futbolcuların arkadan faullerine sarı kart çıkarmaması Demirlek'e yakışmadı. Ailton'a yardımcısının uyarısıyla gösterdiği kırmızı kartta haklıydı. Tek artısı avantajları iyi görmesi ve pozisyonlara yakın olmasıydı.
'Bu ilk zaferim'
Geldiği günden bu yana iki lig, bir UEFA Kupası maçından sadece bir beraberlik alan Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, siyah - beyazlıların başında ilk galibiyetini elde etti.
Çok güzel bir zafer elde ettiklerini belirten Fransız çalıştırıcı, "Çünkü bir kişi eksik oynadık. En çok hoşuma giden taraf, futbolcularımın maçtan önceki konuşmalarımıza bağlı kalmalarıydı" diye konuştu.
Devre arasında oyuncularına bu pozisyonu korumaları ve hareketlerine dikkat etmeleri konusunda uyardığını vurgulayan Tigana, "Daha da fırsatlar bulacağımızı ve bunu değerlendirmeleri gerektiğini söylemiştim. Bu da oldu" dedi.
Kartal'ın çalıştırıcısı, Ailton'un hareketini videodan izledikten sonra kararını vereceğini vurgulayarak, "Hakeme güveniyorum. Eğer yanlış bir hareketi varsa, gereken cezayı görür" yorumunu yaptı.
Tigana, bu ilk zaferinin ardından Zenit karşılaşmasına motive olmaya çalışacaklarını ifade etti.
|
|
|

|