
|
|
|
 |
|
|
AKP'nin hakemi koltuğundan oldu
İzmir'de parti içi uyuşmazlıkları çözmekle görevli Abdullah Erkan, bir adaya destek verdi. İl başkanının isteğiyle istifa etmek zorunda kaldı
Davranış etik bulunmadı
İZMİR AKP Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı Abdullah Erkan, Bornova İlçe Başkanlığı'na talip olan Mustafa Seyhan'ın grubunda yer aldı. Erkan, Seyhan'ın bastırdığı broşürlerin "destek verenler" kısmına adını da yazdırdı. İl Başkanı Ali Aşlık ise bu davraşın etik olmadığını söyledi.
Hemen görevini bıraktı
AŞLIK, Erkan'ın hemen görevinden istifa etmesini istedi. Erkan da bu talebi jet hızıyla yerine getirdi, DHA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlamak istemedi. Aşlık ise il yönetim kurulu üyelerini, daha önce "kongre sürecinde kesinlikle taraf olmamaları için" uyardığını söyledi.
"Taraf olan gider"
AŞLIK, "Bizim görevimiz hakimlik yapmak. Erkan, Hakem Kurul Başkanı olmasına rağmen tarafsızlığını kaybetti. Taraf olan gidip kendine başka bir görev bulsun" dedi. Aynı broşürde yer alan kadın ve gençlik kollarının "Adımız habersiz yazılmış" dediği için istifalarının istenmediği öğrenildi.
|
|
|

|
|