Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 06 Aralık 2005 / Salı  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil

Herkes düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına sahiptir; bu hak serbestçe düşünme, hangi yoldan ve nereden olursa olsun bilgi ve görüş alma, araştırma ve yayma özgürlüğünü içerir.
İnsan Hakları Evrensel bildirgesi

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Okur görüşleri


Uyanık tüketici nasıl kazanır?

29 Kasım 2005 tarihli Milliyet İnternet'te Tebernüş Kireççi imzası ile "Uyanık tüketici kazanıyor" başlıklı bir haber çıktı. Kerem Eser yanlış yönlendirme olabileceği kaygısıyla kendi görüşünü iletmiş:
"Haberde faizler düştükçe, düşük olan bankadan kredi alıp eskisini kapatın şeklinde basit bir yaklaşım var. Bu durumda ortaya çıkabilecek olan ilave maliyetin sadece ilave sigorta ve ekspertiz bedeli olduğu ve bunun da önemsiz olduğu belirtilmiş. Oysa Kanunen, bankalar 'aynı gayrımenkul' için birden fazla kredi kullandırdıklarında, ikinci alınan kredi KKDF'ye tabidir ki, bunun oranı da kredi tutarının yüzde 15'idir" diyor.
Tebernüş Kireççi konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Okurumuzun haklı olduğu noktalar var. Ancak piyasada kredi takası yapanlar; dayıoğlu, halaoğlu, kayınbirader gibi soyismi aynı olmayan yakın akrabalarına konutu satıyor gibi yaparak ikinci bir kredi kullanıma gidiyor. Bankaların bu akrabalığı tespit etmemiş olması sistemde böyle bir boşluk oluşturmakta. Bunun yapılmasını ahlaki bulmadığımız için ayrıntılara girmedim. Dolayısıyla yazıda böyle bir yanlış anlama mümkün olabilmekte.

Kapkaççıyı vuran saldırgan mıdır?

Zekeriya Savran adlı okurumuz Milliyet'te yer alan bir kapkaç haberine dikkat çekiyor ve kapkaççıyı vuran şahıs için "saldırgan" ifadesinin kullanılmasını eleştiriyor. Tepkisi şöyle:
"Bu ifadeden öyle bir mesaj çıkmış ki sanki bu haberi yazan kişi kapkaççının vurulmasından çok üzüntü duymuş ve ateş eden kişi saldırgan ve diğerleri zavallı kapkaççılar olmuş. Şimdi size şahsi bir soru sormak istiyorum: Bir kapkaççı iş üzerinde iken ya herhangi birisi tarafından vurulacak ya da kaçıp gidecek ve nice insanların canlarını yakmaya devam edecek. Hangisini tercih ederdiniz?"
Ombudsman'ın görüşü:
Bir insanın katil zanlısı, hırsız, kapkaççı olması o insanın öldürülmesini haklı kılmaz. Hukuk devleti suçu toplumsal hafızada değil, yargı önünde cezalandırır. Meşru müdafaa başka, birini yakalamak için vurmak başka.

İçki yasağı araştırması

Milliyet'te 25 Kasım tarihinde "Öğretmenevlerinde içki yasağı patladı' haberi yer aldı. Eğitim - Sen ve Milliyet muhabirlerinin yaptığı araştırmaya Milli Eğitim Bakanlığı,ilgili genel müdürlük ve öğretmenevlerinden gelen bilgilendirme çerçevesinde itiraz ediyor.
Bahçelievler Öğretmenevi Müdürü Mekke Kocaman da telefonla arayarak "Bizim öğretmenevimizde içki servisimiz vardır, ayrıca bizim içki ruhsatımız da vardır. Haberi yapan arkadaşlar bizlerle konuşsa daha sağlıklı bilgi alınabilirdi."
Haber Araştırma Şefi Tunca Bengin'in açıklaması şöyle: "Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ve muhabirlerimizin yaptıkları araştırmalar sonucunda bu tespite ulaşıldı. Sözü edilen yasak kelimesi bu konuda karar alındığıyla ilgili değil, genelde içki servisi yapılmadığıyla ilgilidir. Bu da bazı öğretmenevleriyle yapılan görüşmeler neticesinde ortaya çıkmıştır."



OMBUDSMAN
Haberde isim 'yanlış' bilgi 'eksik' olursa...
Okur görüşleri






Okur Temsilcisi, Milliyet gazetesinin içeriği (haber, yorum, fotoğraf, başlık, spot, sayfa düzeni, baskı, kağıt vs.) ile ilgili olarak okurlardan gelen şikayetleri ele alır; bunları basın etiği (doğruluk, denge, tarafsızlık, adil yaklaşım...) ve temel kalite ölçütleri açısından inceleyerek görüşlerini okurlarla paylaşır.
Görüşleri kendisine aittir.
Okur Temsilcisi, Milliyet'in gazete ve internet içeriği ile ilgili tüm şikayetlerinizi bekliyor.
Tel: (90) 212 505 68 40
Fax: (90) 212 505 68 09
Posta: Doğan Medya Center, Bağcılar 34204 İstanbul
Ombudsman e-mail:
okur@milliyet.com.tr

OKUR ARŞİV
22 Mart 1999 ile 20 Kasım 2000 tarihleri arasındaki okur sayfalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 20 Kasım 2000 tarihinden sonraki sayfalara gazete arşivinden ulaşabilirsiniz.



© 2005 Milliyet