Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 15 Aralık 2005 / Perşembe  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
FATURA ÇOK AĞIR

MİLLİYET, İsviçre maçından dolayı gelmesi muhtemel cezaları açıklıyor

Cemal ERSEN

  • Üç ile beş maç arasında saha kapanacak
  • 1 trilyon liraya yakın para cezası gelecek
  • Mehmet Özdilek en az altı aya mahkum olacak
  • Alpay, iki veya dört maçta tribüne çıkacak
  • Volkan bir karşılaşmadan men edilecek
  • Tarafsız saha gurbetçilere uzak seçilecek


  • İsviçre maçından sonra yaşanan olaylar nedeniyle FIFA Disiplin Kurulu tarafından sorgulanan Türkiye'ye verilecek cezaların şekillenmeye başladığı, federasyona 3 ile 5 maç saha kapatma ve 1 milyon İsviçre frangı (1 trilyon lira) para cezası gelebileceği öğrenildi. Olaylar sonrası görevinden istifa eden Antrenör Mehmet Özdilek'e en az 6 ay, Alpay'a 2 ile 4 maç, Volkan'a ise 1 maç ceza verilmesi olasılığının yüksek olduğu, Emre'nin son gelişmelerden sonra cezasız kurtulabileceği bildirildi.
    FIFA'nın söz konusu cezalar resmen açıklandıktan sonra ilk uluslararası müsabaka olan Avrupa şampiyonası grup elemeleri için A Milli Takım'a tarafsız saha göstereceği, bunların ise İsrail, Çek Cumhuriyeti ve Malta gibi ülkeler olabileceği, Türk vatandaşlarının yoğunlukla yaşadığı Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelere maç verilmesinin düşünülmediği iddia edildi. Bu durumda A Milli Takım grup elemelerinde 5'li bir gruba düştüğü takdirde, 4 maçlık cezası nedeniyle tüm maçlarını ülke sınırları dışında yapacak ve final için şansını önemli ölçüde zora sokmuş olacak.
    Türk tarafının kulislerde konuşulmaya başlanan cezalar için şimdiden itiraz hazırlığı yaptığı Disiplin Kurulu kararının önceden belirtildiği gibi Mart ayında değil, 2006 yılının Ocak ayı içinde açıklanacağı vurgulandı. Türkiye cezalar için önce FIFA Tahkim Kurulu'na, sonra da gerekirse CAS'A gidecek.
    Bugüne kadar UEFA ve FIFA'dan çeşitli defalar para cezası alan Türkiye'nin son olay nedeniyle tarihinin en ağır para cezasına çarptırılmasının gündemde olduğuna işaret edildi. Para cezasında üst sınırın 2 milyon İsviçre frangı olduğu, Federasyon'un ise en az 700 bin İsviçre Frangı (700 milyar lira) bir cezanın öngörüleceği kaydedildi.
    Disiplin Kurulu'nun bugün Hamit, 23'ünde ise Halil Altıntop'u dinleyeceği belirtildi.

    Asılsız iddialar

    Disiplin Kurulu'nun İsviçreli medya mensuplarını da söz konusu davada tanık olarak dinleme kararına itiraz için dün Zürih'e giden Futbol Federasyon Başkanı Levente Bıçakcı ve eski Başkanvekili Şekip Mosturoğlu dinleyici konumunda yer aldı ve bazı sorular yöneltti. İsviçreli medya mensuplarından biri kendisine stadın altında taş atıldığını, bir diğeri tünelde çıkacak olayların önceden bilindiğini ve bu nedenle içeride çekim yapılmasına izin verilmediğini iddia etti.




    SPOR
    Son kale de düştü: 3-1
    'Daha iyisini yaparım'
    FATURA ÇOK AĞIR
    Tigana lige döndü
    Tatil korkusu
    Trabzon'da liste savaşı
    Bıçakcı seçimden kaçamaz
    Efes tacı verdi: 71-77
    Güneş doğdu: 3-0
    Sevilla zirvede: 1-1
    Haber turu...
    Tek mağlubiyet
    Acı zafer
    Saçma tartışma
    At yarışları





     PUAN DURUMU
     FİKSTÜR


    Rıdvan DİLMEN
    Tek mağlubiyet
    Mucize arıyorduk, maalesef gerçekleşmedi. Beş...
    Atilla GÖKÇE
    Acı zafer
    Şimdi gel de yanma! İçeride öne geçtiğin maçl...
    Ercan GÜVEN
    Saçma tartışma
    Sayın Özhan Canaydın'ın Kulüpler Birliği Başk...



     Atina 2004
     Dünya Kupası 2002
     Euro 2000
     Sidney 2000
     Dünya Kupası 98

    © 2005 Milliyet