|
 |
|
|
62. Ramstore Rusya'nın Tarkan'ıyla açıldı
Koç - Enka ortaklığının St. Petersburg'daki dördüncü, faaliyette olduğu beş ülkedeki 62. Ramstore'unun açılışı, Rusya'nın Tarkan'ı olarak anılan Kirkorov'un katıldığı törenle yapıldı
AYFER YILDIZ St. Petersburg
Rusya'nın Avrupa'ya açılan kapısı olarak nitelendirilen St. Petersburg'da dördüncü Ramstore'un resmi açılışı dün gerçekleştirildi.
Koç - Enka ortaklığı ile kurulan Ramstore'ların sayısı bu yatırımla birlikte Rusya'da 50'ye, faaliyette bulunulan beş ülkede toplam 62'ye çıktı. Sadece son üç ayda Rusya'da sekiz Ramstore açıldı.
'Krizde kaçmadık'
Ramstore'un resmi açılış törenine Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Enka Holding Şeref Başkanı Şarık Tara, Türkiye - Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nevzat Yalçıntaş, Petersburg Primorosky Belediyesi Başkan Vekili Aleksey Pestsov ile çok sayıda işadamı katıldı.
Koç, St. Petersburg'a 1997'den beri Enka ile birlikte yatırım yaptıklarını belirterek, "Rusya'da kriz döneminde moralimiz bozulmadı. Yatırımlara devam ettik. Rus insanının azmine inandık" dedi. Koç burada mağaza sayısını 2007'ye kadar 10'a çıkartacaklarını söyledi.
Hararetli tavsiye
Koç, yeni merkezin açıldığı St. Petersburg için "Edebiyat ve müzik şehre ayrı bir boyut katar. St. Petersburg'u görmemiş olanlara bir defa gelmelerini, görmüş olanlara tekrar ziyaret etmelerini hararetle tavsiye ederim" dedi.
Enka Holding Şeref Başkanı Şarık Tara da "Yeni Ramstore'un bir yılda 10 milyon kişi tarafından ziyaret edileceğine eminim" dedi.
6 bin CD dağıtıldı
Koç Holding Gıda - Perakendecilik ve Turizm Grubu Başkanı Ömer Bozer de Ramstore'un yerel marka olarak bilindiğini, kentlerini canlandırmak isteyen yöneticilerin mağaza açma tekliflerinde bulunduklarını söyledi.
Merkezin açılışına Rusya'nın süper starı ve Tarkan'ın Rusça'ya çevrilen şarkılarını söyleyen Philip Kirkorov da katıldı. Açılış anısına Kirkorov'un Ramstore için hazırlanmış özel CD'leri 6 bin kişiye ücretsiz ve imzalı olarak dağıtıldı.
Koç: Beşiktaş yenildi, lokmalar boğazıma dizildi
St. Petersburg'daki merkezin açılışı nedeniyle Mermer Saray'da gala yemeği düzenlendi. Yemekte, Beşiktaş - Trabzonspor maçının heyecanı da yaşandı. Beşiktaşlı Rahmi Koç, Moskova Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent, T. Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu ve Hasan Arat, sürekli maçla ilgili bilgi aldı. Beşiktaş'ın 1-0 yenildiği bilgisi gelince Koç, "Beşiktaş yenildi, lokmalar boğazımıza dizildi" dedi.
350 köprülü, 200 saraylı kent
Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'un temelini 302 yıl önce Çar 1. Petro attı. 200 yıldan fazla başkent olarak kalan kentin adı Hıristiyan mitolojisinde cennetin anahtarlarının koruyucusu Aziz Petro'dan esinlenerek konuldu. 350 köprüyle birbirine bağlanan ve 42 ada üstüne yayılan kentte, 60 üniversite, 100 tiyatro ile 200 de saray bulunuyor.
Yılbaşına 35 bin ürünle giriyor
Ramstore Alışveriş Merkezi Udelny Park'ta, 35 bin ürün çeşidinin yer aldığı 6 bin 600 metrekarelik Ramstore'un yanı sıra aralarında ünlü markaların da bulunduğu 50 mağaza yer alıyor.
Rusya'nın Avrupa'ya açılan kapısı St. Petersburg'u, Primorsky bölgesinde Finlandiya'ya bağlayan ana otoban üzerindeki merkezde, mobil iletişim merkezi, 'food court' alanı ve sinema salonları da bulunuyor.
|
|
|

|