Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 28 Aralık 2005 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Aşkın'da gözler 4 sanık ifadesinde

Prof. Yücel Aşkın'ın yargılanmasına yarın devam edilecek. Duruşmada, yargılanan 4 sanığın ifadesine başvurulacak

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yargılanmasına yarın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
İspanyol Expansion firmasından tıbbi malzeme alımı sırasında çete kurarak ihaleye fesat karıştırdığı, 418 kişiyi fişlediği iddialarıyla yargılanan Aşkın'ın davasının yarınki duruşmasında, birlikte yargılandığı 4 sanığın ifadesine başvurulacak.
Birlikte tutuklandığı YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın cezaevinde intihar etmesinin ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Aşkın, duruşmaya yine jandarmaların koruduğu ambulansla getirilecek.

Tartışmalı kararlar
14 Aralık'ta görülen davanın ilk duruşmasında şaşırtıcı bir dizi karar çıktı. Tahliye istemini değerlendiren heyetteki yargıçlardan Ferhat Erbaş, iddianamedeki suçlamaların delillere dayanmadığını, bu nedenle rektörün tahliyesinin gerektiğini savundu.
Ancak Mahkeme Başkanı İlhan Kaya ve üye Muharrem Ballı bu görüşe karşı çıktı.
Aşkın tarafından fişlendiği iddia edilen 8 kişi davaya müdahil olma talebinde bulundu. Yargıç Erbaş, kişilerin değil Hazine'nin zarar gördüğünün iddia edildiğini belirterek, talebin reddini savundu. Ancak Kaya ve Ballı, müdahil olma taleplerini kabul etti.
8 kişi müdahil olur olmaz, Erbaş'ın tensip tutanağı hazırlanırken davayla ilgili görüşünü açıkladığını kaydederek, "reddi hâkim" talebinde bulundu.
Heyet, talebi ciddi buldu ve değerlendirilmesi için bir üst mahkeme olan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, Erbaş'ı heyetten çıkardı.

2'ye karşı 1
Erbaş'ın yerine heyete 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Vahit Baltacı alındı. Aşkın'ın tahliye edilmemesini savunan Kaya ve Ballı ise heyette kaldı. Duruşma ertelenirken, Aşkın'ın tahliye talebi 2'ye karşı 1 oyla reddedildi.
Kararlarıyla büyük tartışma yaratan mahkeme, yarınki duruşmanın sonunda tahliye istemini yeniden karara bağlayacak.





GÜNCEL
Gül'ün oğlu ölümden döndü
Çürük raporu için hepatitli aradılar
Aşkın'da gözler 4 sanık ifadesinde
Organize İşler'e 'sigara' darbesi
Denizli'de skandal resim öğretmeni
İmam, okullar için yardım çağrısı yaptı
'Soykırım' tavsiyesi
En uzun 'Fay Hattı'
Ferhat Tunç da bugün hâkim önüne çıkıyor
Askerler Ata için koştu
Öğrenciler polisle çatıştı: 8 gözaltı
Yollarının açılmasını davul zurnayla kutladılar
Mueck'in gerçekle düşü arasında...
Nehar Tüblek anısına...
Gürkan taburcu oldu
Birkiye'nin roman yazıları






Melih AŞIK
Fesat sorular..!
Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e sorular:
Hasan PULUR
Kapıkule tarihi bir kapıdır...
KAPIKULE'deki gümrük kaçakçılığı sanki ilk de...
Çetin ALTAN
Biten yılın son çarşambası...
İşte yine geldik bitmekte olan yılın son çarş...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet