
|
|
|
 |
|
|
AVUKATLIK ÜCRETİ 200 BİN STERLİN
KKTC'lilerin gözü Cherie Blair'de
NEVSAL ELEVLİ Londra
İngiltere Başbakanı Tony Blair'in avukat eşi Cherie Blair 'in (Booth) İngiliz Orams çiftinin KKTC'deki arazisi üzerine ev yaptırdıkları gerekçesiyle Rum vatandaşı Meletiu Apostolidi tarafından Kıbrıs'ta açılan ve İngiltere'ye taşınan davanın avukatlığı için 200 bin sterlin aldığı öne sürüldü.
Mail on Sunday gazetesi, Orams çiftinin davasını alan Blair'in ücretinin İstanbul'daki Vahib avukatlık bürosu, Londra'da yaşayan emlak yatırımcıları ve Kıbrıslı Türk işadamları tarafından finanse edildiğini iddia etti.
Gazetede yer alan habere göre, siyasi krize neden olan bir davanın Başbakan'ın eşi Cherie Booth tarafından üstlenilmesi soru işaretleri yarattı. Gazete, kendi muhabirlerinin de girdiği bir toplantıda KKTC'li bir emlak yatırımcısı işadamının, "Cherie Blair için neredeyse 200 bin sterlin üzerinde ücreti biz ödüyoruz. Çünkü, bu davanın kazanılması sonucunda KKTC'deki emlak fiyatları artacak" sözlerine yer verdi.
Politik getirisi de var
Gazete, Orams çiftinin Türk avukatı Hasan Vahib'in avukatlık bürosunda 25'ten fazla avukatın çalıştığını kaydederek, büroda görevli Ortaç'ın hukuk işleri konusunda fazla bir yardıma ihtiyaçları olmadığını, ancak insan hakları avukatı olarak ün yapan ve İngiltere Başbakanı'nın eşi Cherie Blair'in bu davayı üstlenmesinin politik açıdan da Kıbrıslı Türklere büyük getiriler sağlayacağını söylediğini bildirdi.
Rum mahkemesi, Lapta'daki İngiliz çifte ait villanın yıkılması ve toprağın asıl sahibi Apostolidi'ye geri verilmesi yolunda karar almış, Orams'ların kararı yerine getirmesi için İngiltere'de de dava açılmıştı.
|
|
|

|
|