Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 18 Ocak 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Demirel antrenör, Türkiye şampiyon (!)


Bir süredir dillerde dolaşan ve kimi gazete köşelerine de yansıyan söylenti dün Akşam gazetesinin manşetine gelip oturmuştu: "Antrenör Demirel". Şakir Süter'in Türkiye'deki siyasi tabloyu değiştirme girişimlerini özetleyen yazı dizisinin dünkü bölümünde, baş organizatör olarak umut bağlanan kişinin Sayın Süleyman Demirel olduğu belirtiliyordu.
Süter'e göre son günlerde, "Demirel'i pek sevmeyen" kişiler bile Demirel'i ziyaret ediyor ve "teknik direktör" olarak duruma vaziyet etmesini istiyordu. Onları bu ziyaretleri yapmaya özendirenler ise "askerler, Amerikalılar ya da İsrailliler" olabilirdi.
Biraz da "olsa olsa" mantığıyla üretilmiş görünen bu söylentilerin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini bilmiyorum ama umutlarını Süleyman Demirel'in "teknik direktörlüğüne" bağlayan bir siyasi arayışın Türkiye'ye "böyyük" şampiyonluklar kazandıracağına hiç kuşkum yok (!).

İnsanlar ve hayvanlar
Süleyman Demirel'in Ankara'daki evinin bahçesinde bulunan tavukların da itlafa yollandığı haberi, kuş gribinin Türkiye'deki yayılışıyla ilgili olarak ülkemizde bulunan Dünya Sağlık Örgütü heyetinin başkanı Guenael Rodier'in değerlendirmesiyle birlikte okunduğunda anlam kazanıyor bence. Türkiye'de özellikle kırsal alanda ve kentleri çevreleyen gecekondu semtlerinde insanlarla kümes hayvanlarının iç içe yaşamakta olduğunu belirten Rodier şöyle diyor: "Türkiye'de insanların dünyasıyla hayvanların dünyası arasındaki ortak sınır, başka ülkelerde olduğundan çok daha geniş belki de."(F.Times, 14 ocak 2006)
İsmet Berkan'ın dünkü Radikal'de yazdığına göre İstanbul'da 56714 kümes hayvanı itlaf edilmiş son haftalarda. Kuş gribi nedeniyle Türkiye'de sergilenmekte olan 21. yüzyıl görüntülerinin baş mimarlarından biri, kendi kümesinden de itlafa tavuk gönderen Sayın Demirel değil mi?

Demirel'in mirası
"Nereden nereye?" diye düşünenler varsa Haluk Özdalga'nın "Kötü Yönetilen Türkiye" kitabına bir göz atmalarını öneririm. 1960 sonrasında Türkiye'de siyasete damgasını vuran iki siyasetçinin, Süleyman Demirel ile Bülent Ecevit'in bu ülkeye maliyetini çarpıcı verilerle ortaya koyan Özdalga, Demirel'i şöyle değerlendiriyor:
"Cumhurbaşkanlığı dönemi hariç tutulursa, 1965-93 arası zamanın % 40'ında Demirel başbakandı. Kitapta ayrıntılarıyla sergilenen başarısız neticelerin, Türkiye'nin uluslar arası yarışta hep geriye düşmesinin en önde gelen sorumlularından biri Demirel idi. Dünyanın hızla değiştiği, Doğu Asya'da hızlı bir kalkınmanın yaşandığı, Güney Avrupa'da Yunanistan dahil Akdeniz ülkelerinin Avrupa'yla bütünleştiği yıllarda Demirel ekonomide, eğitimde, demokraside ve başka alanlarda Türkiye'nin şiddetle ihtiyaç duyduğu değişime önderlik etme ihtiyacını karşılayamadı."
Özdalga üzülmesin, Sayın Demirel bu ihtiyacı 20. yüzyılda karşılayamadıysa şimdi 21. yüzyılda karşılamaya hazır. Türkiye kuş gribiyle sarsılırken Demirel'in "antrenörlüğüne" umut bağlayan Türklere, Amerikalılara, İsraillilere, sivil ve asker herkese Tamiflu tavsiye ederim.

oulagay@milliyet.com.tr








Taha AKYOL
Ağca kim?
ADALET Bakanlığı'nın Yargıtay'a gönderdiği ya...
Çetin ALTAN
Bulamaç
İngiltere'nin, Beyoğlu'ndaki İstanbul Başkons...
Melih AŞIK
Katile hakaret!
Gazete ve televizyonlar Mehmet Ali Ağca'dan s...
Fikret BİLA
Çiçek'in Ağca kararına üç itirazı
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Abdi İpekçi'nin ka...
Hasan CEMAL
Komutan dayanmazdı bize!
Yazısız geçen bayram tatili sırasında dış bas...
Güneri CIVAOĞLU
Ya filmin sonu?
Mehmet Ali Ağca'nın Maltepe Askeri Cezaevi'nd...
Can Dündar
Ortak adres Nevşehir
Sürekli yeni bölümleri çekilen bayat bir kork...
Abbas GÜÇLÜ
Hiç kümessiz Türkiye olur mu? (2)
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kümeslerin kapatıl...
Hurşit GÜNEŞ
Kemal Derviş'in kitabı
Derviş'in krize dair kitabı elimize geçmedi. ...
Nail GÜRELİ
Çokuluslu derin devlet (1)
Nisanın 22'si, yıl 1999. İstanbul 4. Ağır Cez...
Sami KOHEN
Latin rüzgârı soldan esiyor
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, bugün başla...
Hasan PULUR
Kumandan kapısı...
BUNDAN böyle her kim ki, "Bu devlet hantal, b...
Meral TAMER
Bayrağımızı aşırı sağın tekeline mi bırakacağız?
Bir soru:
Ece TEMELKURAN
Anti-depresan
Eğer yeterince başarılı olmazsak, görevlerimi...
Osman ULAGAY
Demirel antrenör, Türkiye şampiyon (!)
Bir süredir dillerde dolaşan ve kimi gazete k...
Güngör URAS
AWACS'lar geliyor (...Paracıklar gidiyor)
Türk ordusu için sipariş edilen 4 adet AWACS ...
M. Ali BİRAND
Af merakı Ağca'ya yaradı...
M.Ali Ağca'yı İtalya'da hapishanede geçirdiği...

© 2006 Milliyet