Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 20 Ocak 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
AKP, Hoca'ya borçlu!

SP'li Yülek, "AKP'liler, 'Milli Görüş gömleğini çıkardık' diyor ama bizim yöntemlerimizi kullanmaya devam ediyorlar. Trilyonluk patent hakkını Erbakan'a ödemeliler" dedi

Abdullah Karakuş - Ankara


Kayıp Trilyon davası nedeniyle "teslim ol" çağrısı alan, kapatılan RP'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kurmayları, Milli Görüş'ten ayrılan ancak seçimlerde metotlarını kullanan AKP'ye ilginç bir teklifte bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, AKP'nin, teşkilatına seçime hazırlık için dağıttığı "Seçim Rehberi"ni gündeme getirerek, "AKP'liler, 'Milli Görüş gömleğini çıkardık' diyor ama bizim teknik ve metotlarımızı kullanmaya devam ediyor. Bunun trilyonluk patent hakkını Erbakan'a ödemeleri lazım. Erbakan da aldığı bu parayla trilyon tutan borcunu öder" dedi.

'Rehber'lerine bakın'
Trilyon davasının haksız, patent hakkının uluslararası bir hak olduğunu savunan Yülek, şöyle devam etti:
"Sandık görevlileri olan müşahitlerin eğitimi konusunda seçim rehberleri var. Baktım, Milli Görüş'ün partileri RP, FP ve Saadet Partisi'nin uyguladığı metotlar. Müşahitleri evlere gönderiyorlar. Her sandık için, gençlik ve kadın kolları üyelerinden oluşan dokuz kişi belirlemişler. Biz bu yöntemleri yıllardır kullanıyoruz. AKP'li arkadaşlar, 'Biz sizden ayrıldık, sizinle fikri ve siyasi, uzaktan yakından bir ilgimiz yok. Milli Görüş gömleğini çıkardık' diyorlar. Ama bizim tekniklerimizi kullanıyorlar. Bu tekniklerin bir patent hakkı var. Şimdi Milli Görüş'ün patent hakkını AKP'den istiyoruz. Patent hakkı, Necmettin Erbakan Hoca'nındır."

'Erbakan borcunu öder'
Seçimlerde yaklaşık 200 bin sandıkta 2 milyon kişinin görev yaptığını söyleyen Yülek, "Eleman başına belli bir ücret ödense, toplamda trilyonu geçer. Bu trilyonluk patent hakkını ödemeleri lazım. Erbakan da aldığı bu parayla trilyon tutan borcunu öder" dedi.




SİYASET
Karlar altında bir karşılama
Gül'e akademik feryat
AKP, Hoca'ya borçlu!
Koalisyon kültürü yok
Erbakan için Arınç devrede
Newsweek: Türkiye 'out'
AP'den Pamuk deklarasyonu
AB büyükelçileriyle yemekli buluşma






Taha AKYOL
Orta sınıf ve AKP
ANKARA'YA giderken uçakta TOBB Başkanı Rifat ...
Fikret BİLA
Akdağ: 10 milyon tavuk itlaf edilmeli
Türkiye'de gündem çok sık değişir. Çok önem...
Hasan CEMAL
Roj TV!
Konu, Türkiye'deki Kürtler değildi. Roj TV de...
Güneri CIVAOĞLU
5 yıl önce / 5 yıl sonra
1997'de İtalya/Ancona Cezaevi'nde Mehmet Ali ...
Derya SAZAK
İran hedefi
2006'nın ikinci yarısını 'erken seçim' tartış...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet