Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 21 Ocak 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'Sıkıntı olursa TCK değişir'

Avusturya Büyükelçisi, "Pamuk gibi davalar, reform sürecine muhalefetin olduğunu gösteriyor" dedi. Erdoğan da, sıkıntı çıkması halinde düzenleme yapacaklarını söyledi

ELÇİN ERGÜN Ankara


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin yazar Orhan Pamuk davası nedeniyle eleştirdiği yeni TCK ile ilgili yorum yapmanın erken olduğunu, sıkıntı yaşanması durumunda da değişikliğe gidebileceklerini söyledi. Erdoğan erken seçimin olmayacağını ve AKP'nin düşüşte olmadığını da belirtti.
AB büyükelçilerine dün verdiği yemekte AB ile müzakerelere değinen Erdoğan "Reform çalışmaları hızlanarak sürecek. Ancak AB'nin de bu müzakere sürecini rayında tutma sorumluluğu bulunduğunu unutmamak gerek. Bizim de onaylamadığımız münferit bazı gelişmeler, ülkemizdeki birçok ilerlemenin göz ardı edilmesine yol açmaktadır" açıklamasını yaptı.
Erdoğan, yeni TCK'ya yöneltilen eleştirileri de şöyle yanıtladı:
"TCK, Avrupa Konseyi ile işbirliği içinde ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak hazırlandı. Yorum yapabilmek için çok erken. Mahkemelerimizin kararları ve bu kararların oluşturacağı içtihatları izlemek daha uygun olacak."
AB dönem başkanı Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Marius Calligaris de, AB kamuoyunun özellikle ifade ve dini özgürlükler, kadın ve azınlık hakları gibi konularda hassas olduğunu kaydetti. Calligaris, "Orhan Pamuk ve benzer davalar, Türkiye'deki reform süreci muhaliflerinin, Türkiye'nin AB'ye yönelik hedeflerine zarar vermeye yönelik eylemlerde bulunma ihtimali olduğunu gösteriyor" dedi.

Telaffuz kolaylığı
Erdoğan'ın konuşma metninde yabancı devlet adamlarının isimlerinin yanında parantez içinde okunuşlarının da yazılı olduğu görüldü. Gazetecilere de dağıtılan metinde "Tony Blair (TONİ BİLEYİR)", "Jack Straw (CEK SITROV)", "Westmacott (VESTMAKOT)" ifadeleri yer aldı.




SİYASET
Erbakan'a 'özel af'
'Ordunuz büyük, iyi ki komşumuz değilsiniz'
Kahkahaların nedeni içkili kadeh esprisiymiş
'Özel okul'luya tartışmalı katkı
'Sıkıntı olursa TCK değişir'
Sezer'den Koizumi'ye tatil şakası
SP'li gençlerden AKP protestosu
Tuğcu, AİHM'nin töreninde konuştu
İKÖ: İntikama yol açabilir
Cuma - pazar kavgası cumartesiyle sonuçlandı
'Alo Başbakanlık' hattı, '150' oldu






Taha AKYOL
Yeni milli kültür
TELEVİZYONLARDA milyonlarca insanı sürükleyen...
Fikret BİLA
Türkiye af cenneti
Mehmet Ali Ağca nedeniyle af yasaları yeniden...
Hasan CEMAL
Kürt sorunu, Türk sorunu!
Silah ve şiddet çıkmaz sokaktır görüşünü öted...
Güneri CIVAOĞLU
Güveler ezildi
Beklenen oldu... Ağca yeniden içeride... Ceza...
Derya SAZAK
Federasyon golü
AKP'nin 'iktidar gücü'nü her alana yayma, oda...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet