Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 27 Ocak 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'Hamas'la görüşmeyiz'

Washington, yeni Filistin hükümetinde görev alacak Hamas yetkililerinin, 'İsrail'in var olma hakkını tanımaları' şartını koşuyor

YASEMİN ÇONGAR Washington


Filistin seçimlerini Hamas'ın kazanması, Bush yönetimini diplomasi cambazlığına zorluyor. ABD bir yandan Filistin seçimlerinin geniş katılımla yapılmasını övgüyle karşılarken, bir yandan da yeni hükümette görev alması beklenen Hamas yetkilileriyle temas etmeyeceğini bildirdi.

Önce listeden çıkmalı
Washington'ın "Hamas ile görüşmeme" politikası, bu örgütün ABD Dışişleri'nin "terörist örgütler" listesinde yer almasından kaynaklı. Bush yönetimi ayrıca, Hamas ile muhatap olması için, örgütün öncelikle "İsrail'in var olma hakkını resmen tanıması" gerektiğini belirtiyor.
Başkan Bush, Filistin'deki demokratik süreci överek, sonucun "halkın statükodan memnun olmadığını yansıttığını" söyledi, ancak "İsrail'i yok etme amacından vaz geçtiğini açıklamadıkça, Hamas ile muhatap olmayacaklarını" da vurguladı.

Abbas kalsın
Başkan Bush ayrıca Filistin lideri Mahmud Abbas'ın seçim sonuçlarına rağmen görevde kalacağını umduklarını bildirdi. Bu beklenti, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice tarafından telefonla Abbas'a da iletildi.
Diplomatik kaynaklara göre, ABD'nin Hamas'a karşı tutumu, yeni Filistin hükümetini tanımayacağı anlamına gelmiyor. Kaynaklar, Beyrut'la diyaloğunu sürdüren Washington'ın Lübnan hükümeti ve parlamentosundaki Hizbullah üyeleriyle konuşmadığını, Filistin'de de Hamaslıları benzer şekilde dışlayabileceğini belirtiyorlar.




DÜNYA
Filistin, terör örgütünü seçti
İsrail'de endişe
'Hamas'la görüşmeyiz'
AB'nin terör listesi ikilemi
Erdoğan: Hamas'ın önü kesilmemeli






Sami KOHEN
Hamas neyi seçecek?
KİMSE böyle bir sonuç beklemiyordu... Filisti...


 2003 yılında dünyada yaşananlar...

© 2006 Milliyet