|
 |
|
|
Hayırlı uçuşlar: 2-1
Beşiktaş, kupadaki Samsunspor şovunun ardından ligdeki galibiyet hasretini de noktaladı. Ali Güneş'in enfes golünü ikinci yarıda Mehmet yanıtladı. Ayman'ın ikram ettiği sezonun ilk penaltısında topu ağlara yollayan Tümer, Kartal'ı 57 gün sonra 3 puanla tanıştırdı
Bilal Meşe
Ne de olsa Gençlerbirliği... Yıllardır Beşiktaş'ın tatlı belası! Her sezon sahasında olsun, deplasmanda olsun Kartal'a hep sıkıntı yaşatıyor. Kolay lokma değiller...
İyi kapanıyorlar, çabuk çıkıyorlar, üstüne üstlük her alanda agresifler... Çıkan onca sarı kart da bunun en büyük göstergesi. Üstüne üstlük adam markajını da iyi beceriyorlar...
İsmail Güldüren, Sergen Yalçın'a bir yapıştı, sormayın gitsin. Süper Solak markajdan kurtulmak için sürekli alan değiştirdi, ama yeterli olamadı. Sergen'i forvette eşlik eden İbrahim Akın düşe-kalka mücadele etti, ilk yarıda bulduğu iki pozisyonda biraz soğukkanlı olsa, farkın açılması işten bile değildi. Gençlerbirliği savunmasını aşma için her yolu deneyen Beşiktaş, uzaktan şutlarla bu duvarı yıkmak istedi, birisinde başarılı olabildi.
Güneş'in bazukası
Kartal'ın baskısı 13. dakikada gol getirdi. Rakip savunmadan seken topa Ali Güneş yaklaşık 25 metreden nefis vurdu, Ömer'in üzerinden fileleri gördü: 1-0
39'da sağdan kazanılan serbest atışta, savunmanın duraklamasından iyi yararlanan Mehmet Nas sağdan indi, kesti. Murat tokatladı, kısa düşen topa bu kez Mehmet Çakır yay üzerinden sert vurdu. Top yandan az farkla auta gitti.
Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. 47'de sağdan kazanılan korner atışını Tümer altı pasa kesti, Mustafa Doğan yükseldi. Kafayı çaktı, Ömer'den dönen topu savunma uzaklaştırdı.
Ve beklenen gol
Konuk takım yenik olmasına karşın oyun disiplininden hiç uzaklaşmadı. Beşiktaş iyi mücadele etti etmesine de, skoru farka taşıyamadı, tıkandı kaldı. Üstüne üstlük gole davetiye çıkardı. 62'de Eren'in soldan uzun ortasında savunma bloku seyirci kalınca araya Mehmet Çakır girdi, plaseledi ve durumu eşitledi: 1-1
Ne var ki 72'de İbrahim Üzülmez, soldan ceza alanına girdi. Ayhan'ın sert hareketini iyi değerlendiren Arzuman penaltı noktasını gösterdi. Tümer Metin bu kritik penaltıyı gole çevirirken, tribünden de alkış aldı: 2-1
Tümer'in golüyle biraz olsun rahat nefes alan Beşiktaş'ın savunmasının ayakta tutan tek isim Koray Avcı'ydı. Defansın açıklarını kapatmaktan anası ağladı. Kaleci Murat'a sitem ettiği pozisyonda haklıydı. Rakipten gelen topları çıkıp alması gereken Murat'ın kale çizgisine yapışmasına biz de anlam veremedik. Çıkacaksın, hem özgüven kazanacaksın, hem de savunmayı rahatlatacaksın! Ali Güneş'i de iyiler kulvarında göstermessek ayıp ederiz. Hem gol attı, hem de iyi mücadele etti. Sağ kulvarı verimli kullandı, hem ofansa, hem savunmasına yardım etti.
Evet, Kartal zor da olsa kupadan sonra ligde de biraz olsun morallendi. Gençlerbirliği karşısında alınan üç puan Kartal'ı biraz daha üçüncülük çizgisine yaklaştırırken, Tigana'yı da umutlandırdı.
65. dakikada oyuna giren Jun'la ilgili ahkam kesmek doğru olmaz. Çek oyuncuyu bekleyeceğiz, daha sonra yargılayacağız. Doğrusu da budur.
Kartal, son dakikalarda kaza kurşunu yememek için çok adamla savunmasına kapandı. Çabuk toplarla rakip kaleye yüklendi ve ÜÇ ALTIN puana kanat çırptı.
Tigana'nın sesi kısıldı
Fransız teknik adam, futbolcularına bağırmaktan karşılaşma sonrası konuşmakta güçlük yaşayınca, medyanın sorularını yardımcısı yanıtladı
Siyah-beyazlı ekibin teknik patronu Jean Tigana için Gençlerbirliği maçı da oldukça zorlu geçti. Oyuncularına sürekli saha kenarından uyarı yağdıran, zaman zaman da hakeme tepki gösteren Fransız hocanın sesi kısıldı. Maçtan sonra basın toplantısı yapamayan Tigana'nın yerine medyanın sorularını yardımcısı Guy Stephan yanıtladı.
Stephan, "Rakibimizi tebrik etmek lazım. Çok koşup iyi mücadele ettiler. Güzel bir maç oldu. Biz de kazanmak için elimizden geleni yaptık. Bu 14 oyuncumuzun zaferidir" dedi. Stephan, penaltı için de "Gördüğümüz kadarıyla pozisyon ceza alanı içindeydi" demekle yetindi.
Bakkal'ın isyanı
Gençlerbirliği'nin hocası Mesut Bakkal ise, "Beklemediğimiz bir gol yedik. Hatta rakibimiz bizim ceza sahamıza girmeden 2-1 yenildik" diye konuştu.
Bakkal, penaltı pozisyonu için de "Ben olaya penaltı veya değil diye bakmıyorum. Oyuncuyu oraya sokmamalıydık" yorumunu yaptı.
Ayman: Ayıp
Başkent ekibinin Mısırlı futbolcusu Ayman, penaltıya isyan etti. Tecrübeli oyuncu, "İbrahim Üzülmez ile yan yana koşuyorduk. Hiçbir şey yapmadım. Böyle penaltı verilmesi ayıptır" dedi. Sergen ise, "Pozisyon kesinlikle penaltı. İyi mücadele ettik" diye konuştu.
MAÇIN YILDIZI
Koray Avcı
S.O.S. veren Beşiktaş'ın savunmasında işini doğru dürüst yapan tek isimdi. Defanstaki gedikleri başarıyla kapattı, kademeye girdi. Arkadaşlarının söküklerini dikti. Kaleci Murat'ı rahatlatıp, rakip ataklara geçit vermedi. Pozisyonlardaki soğukkanlılığı da başlıca özelliğiydi. Alınan üç puanda aslan payı ona aitti.
MAÇIN HAKEMİ
Sınıfı geçti
İsmet Arzuman zorluk derecesi yüksek bir maçı iyi götürmeye çalıştı. Oyuncuların zaman zaman yükselen tansiyonunu dizginlemekte sıkıntı çekti. Tecrübesiyle bu işin de üstesinden geldi. Sarı kartlarını yerinde kullandı. Penaltı pozisyonda Ayman'ın şarjı nizami değildi. Penaltı kararı yerindeydi.
MAÇTAN NOTLAR
Jun'dan merhaba
Trabzonspor'dan kiralanan Tomas Jun, dün ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Sergen'in yerine 64'te oyuna giren Çek golcü, varlık gösteremedi. İyileşen Tayfur da, 23 Ekim'den bu yana ilk kez maç kadrosuna alındı. Sergen-Tümer ikilisi, 11. haftadaki Ankaragücü maçından sonra ikinci kez 11'de birlikte sahaya çıktı. PAF mücadelesini Beşiktaş 3-1 kazandı.
Hastanelik oldular
Beşiktaş'ın ilk golü, 12. dakikada Erhan'ın tedavisi sırasında geldi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Erhan'ın sol ayak tarak kemiğinde çatlak olduğu ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Gençlerbirliği yöneticisi Atilla Aytek de tansiyonu yükselince hastaneye kaldırıldı. Ayman'ın darbesi sonrası ayağı burkulan Beşiktaş'ın genç yıldızı Mehmet Sedef tedbir amaçlı oyundan alındı. Beşiktaşlı taraftarlar, Ayman'ı protesto etti.
Bobo'ya kırık not
Ankaragücü'nde forma giyen Heverton, Beşiktaş'ın yeni transferi vatandaşı "Bobo" lakaplı Da Silva'ya zayıf not verdi. Sambacı ile dört kez karşı karşılaştıklarını belirten Heverton, "Bobo kafa toplarında başarılı. Onun dışında vasatın biraz üzerinde. Ben ondan daha iyiyim. Tanrı yukarıdan benim ondan daha iyi futbolcu olduğumu işaret ediyor" dedi.
Bir maçta 4 cezalı
Beşiktaş'ta Çağdaş ve Ali Tandoğan dün gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. İki futbolcu Diyarbakır'da forma giyemeyecek. İkiliyle aynı kaderi paylaşan Gençlerbirliği'nden Kerem ve Baki de Kayserispor önünde görev alamayacak. Öte yandan maça gelen on kadar Brezilyalı taraftar, Kleberson'a sevgi gösterisinde bulundu.
AÇIK HAT
Futbol tatmin edici olmasa da hırs ve mücadele açısından sahada farklı bir Beşiktaş vardı. Galibiyet golünün ardından yine eski alışkanlık nüksetti ve orta saha rakibe teslim edilerek gereksiz bir sıkıntı yaşandı. Tigana ikinci yarıda bu problemi çözmek zorunda.
Doğan Erden (41)
Kalitesi oldukça düşük bir maç oldu. Hakem Arzuman havada uçuşan tekme ve tokatları seyretmekle yetindi. Gençlerbilirliği'nden en az iki futbolcuya kırmızı kart göstermeliydi. Beşiktaş hâlâ tribünlerin gözünü hoş gelecek bir oyun sergileyemiyor.
Hakan Küçüköz (36)
Sıkıntı aynı sıkıntı. Kartal önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kanatsız oynuyor. Ali Tandoğan ve İbrahim Üzülmez forvete gerekli desteği veremiyor ve etkisiz kalıyor. Tigana gerekirse bu bölgelerde gençlere şans tanıyarak bu futbolcuların kendine gelmesini sağlamalı.
Nurettin Çeteci (52)
Beşiktaş'ta üst üste gelen sakatlıklar, geçmişte alınmış olan başarısız sonuçlar futbolcularda özgüven eksikliği yaratmış. Bunun tek çözümü de peşpeşe alınacak olan seri galibiyetlerdir. Umarım dün gece alınan üç puan da bu serinin başlangıcı olur. Ve seneye ligimizde zirvede uçan bir Karakartal izleriz...
İlkay Kaya (19)
Beşiktaş'ın bu seneki amacı Türkiye Kupası'nı alıp, UEFA Kupası'na doğrudan katılmak. Beşiktaş'ın geçenki Samsun maçını kazanması Türkiye Kupası'nı ümitlerini artırdı. Beşiktaş şimdi de Gençlerbirliği maçını kazandı. Bundan sonra iyi bir seri yakalamak istiyorlar.
Adem Güngör
Sabaha kadar oynansa berabere gidecek bir maç izlenimi vardı sahada. Ayrıca son zamanların en sert mücadelesiydi. Gençlerbirliği'nin maçı 11 kişi tamamlaması ne kadar mucizeyse, Beşiktaş adına gelen 3 puan da o derece mucizeydi. Ayakta kalan tek isim Koray'dı.
Ulaş Çan(22)
|
|
|

|