|
 |
|
|
'İslam dünyasıyla aynı fikirdeyiz'
ABD Ankara Büyükelçisi Wilson, 'Hz. Muhammed karikatürlerinin yayımlanması son derece çirkin. Yayımlanmaması gerekirdi" dedi
ANKARA Milliyet
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, dün yaptığı değerlendirmede Müslüman ülkelerin tepkisine neden olan Hz. Muhammed karikatürleri için, "son derece çirkin" nitelendirmesini yaptı.
Saldırılar yanlış'
"İslam dünyasıyla aynı fikirdeyiz. Karikatürlerin yayımlanmaması gerekirdi" diyen Wilson, ifade özgürlüğünün taşıdığı sorumluluklarından birinin de farklı görüşler taşıyan insanlara saygı duymak olduğunu ifade etti. Danimarka büyükelçiliklerine yönelik saldırıları da, yanlış bulduğunu kaydeden Wilson, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in kamuoyundan özür dilediğini, Danimarka hükümetinin bu konuda bir hatasının olduğunu düşünmediklerini bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, "İran nükleer santralı konusunda Türkiye'nin tavrını net bir şekilde ortaya koyması gerektiği" yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine Wilson, ABD'nin nükleer konusundaki tutumunu uluslararası platformda 'net' olarak açıkladığını belirtti. Wilson, Türkiye'nin de uluslararası seslere destek verdiğini, İran'ın uluslararası Atom Ajansı'nın hükümlerini yerine getirmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini anımsattı.
|
|
|

|