
|
|
|
 |
|
|
TURİZMİ CANLANDIRACAK İKİ SICAK GELİŞME VAR
Yabancıların gözü İzmir'de
1
Hollandalılara tatil için Avrupa Köyü kurulacak
KONUT devi Ege-Koop'un Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 6 kişilik heyetle davet üzerine Hollanda'ya gitti. Aslan, belediyeler ve yapı şirketleriyle temaslarda bulunduklarını, Hollanda'nın sektördeki en büyüğü Van Nimwegen Grubu'yla da görüştüklerini belirtip şöyle dedi:
"DOKUZ ay kış yaşayan ve tatil için önemli bütçeler ayırarak turistik beldelere akın eden Hollandalılara, Avrupa Köyü kurma projesini teklif olarak götürdük. Olumlu yaklaşım gördük. Konuyu müzakere edeceğiz. Seyrek Belediyesi'nin katkısıyla hayata geçirmek istiyoruz."
2
İspanyollar sahillerde beş yıldızlı otel arıyor
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu'na (TÜROFED) başvuran Barselona Fahri Başkonsolosluğu, İspanyol turizmcilerin İzmir, Antalya ve İstanbul'da 4 veya 5 yıldızlı sahil oteller devralmak istediğini bildirdi. Görüşmelerin sonuç alınıncaya kadar gizli yürütüleceği kaydedildi.
ORTALAMA 400 odalı otellerin tercih edileceği belirtildi. TÜROFED Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Derneği Başkanı Haluk Nişlioğlu, "Bu gelişme son derece sevindirici ve önemli. İspanyollar bol para harcayan Avrupalı turistler getirecektir" dedi.
|
|
|

|
|