Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 10 Şubat 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Teknoloji
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
En iyisi Terim!

Futbol Federasyonu'nun dün yapılan kritik toplantısında alternatifler yeterli bulunmayınca A Milli Takımın teknik patronu ile devam kararı alındı. İki üyenin olumsuz, üçünün çekimser oy attığı öğrenildi, Fatih Terim'in yetkileri de değişmedi


Futbol Federasyonu Fatih Terim'e, deneyimli teknik direktör de federasyona "mecbur" kalınca "yola devam" kararı alındı.
Federasyonun dün sabahki yönetim kurulu toplantısında milli takımlar teknik direktörlüğü görevine devam edip etmeyeceği tartışılan Terim ile ilgili son noktanın "oybirliği" ile konduğu açıklanmasına karşın, bazı üyelerin çekincelerini dile getirdi. Ancak çoğunun yabancı teknik adama "hayır" dediği, Mustafa Denizli'nin yanı sıra Ertuğrul Sağlam ve Samet Aybaba gibi isimler hakkında görüş bildiren üyelerin de Terim'den daha iyi bir alternatif olmadığı konusunda uzlaştığı kaydedildi.
İsviçre maçından sonra yaşanan olaylarda Terim'in de suçlu gösterilmesine karşın, FIFA soruşturmasında adının geçmemesinin de tecrübeli hocanın lehine işlediği vurgulandı. 2008 Avrupa Şampiyonası grup maçlarının tamamının yurt dışında oynanacak olmasından sonra oyuncuları ancak yerli bir hocanın motive edebileceğini savunan üyelerin çoğu, en isabetli seçimin Terim olacağı görüşünü dile getirdi. Oylamada iki üyenin Terim'e karşı çıktığı, üçünün de çekimser kaldığı kaydedildi.
Bu arada Terim'in kendi prestiji açısından da Avrupa şampiyonası finallerinin iyi bir hedef olduğu kaydedildi. Terim'in de 2008 İsviçre-Avusturya organizasyonunu "onur savaşı" olarak gördüğüne dikkat çekildi.

Ulusoy oy kullanmadı
Başkan Haluk Ulusoy'un dünkü toplantıda oy kullanmadığı, 14 üyenin tek tek görüşlerini dinledikten sonra "Zor bir dönemden geçiyoruz. Bir değişiklik bizi güç durumda bırakabilir. Milli takımlar konusunda tüm sorumluluk benim. Terim ve arkadaşları tamamen bana bağlı çalışacak. Geçmiş dönemde yapılan bazı yanlışlar tekrarlanmayacak" şeklinde konuştuğu bildirildi. Toplantıya davet edilen ve "devam kararı" tebliğ edilen Fatih Terim'in de kendisine duyulan güven nedeniyle yönetime teşekkür ettiği kaydedildi.

Kısa açıklama
Federasyon başkanı Ulusoy, Fatih Terim ile ilgili kararı, "FIFA cezaları sonrası ilk gündem maddemiz bu konuydu. Yönetim kurulu arkadaşlarımız Türkiye'yi 2008 Avrupa şampiyonası finallerini götürecek ismin Fatih hoca olduğu göründe birleşti. Sonuç ne olursa olsun finallere katılacağız. Fatih hocaya güveniyoruz. Allah bizi utandırmasın ve yolumuzu açık etsin" ifadeleriyle açıkladı.

'Aynı ekiple yola devam'

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen hafta Başkan Haluk Ulusoy ile yaptığı görüşmeden sonra kendisiyle ilgili kararda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Terim, "2008, 2010 neyse aynı ekiple, hep beraber devam ediyoruz. Allah yolumuzu açık etsin" dedi.
Tecrübeli hoca, "Sorumluluk alanınızda bir değişiklik var mı" sorusuna ise "Hayır olmadı. Muhakkak bazı yerlerde yönetimin bir takım tasarrufu olabilir, ama dünyada da tatbik edildiği gibi tüm milli takımların sorumlusu olmak bizim için önemliydi" yanıtını verdi.
Cezayı ağır bulduğunun altını çizen A Milli Takım'ın teknik patronu, şöyle devam etti: "Zor işlerden başarıyla çıkmak daha keyifli olur. 12 maçı da dışarıda oynayacakmış gibi hazırlanıyoruz. Bugün, yarın yerleri de seçeceğiz".

'Ben organize etmedim'

Milli Takımlar eski Sorumlusu Davut Dişli, İsviçre'ye karşı organize bir eylem içinde olmadıklarını söyledi. Dişli, "Havaalanındaki eylemleri ben düzenlemedim. İlgimiz yok" dedi. Levent Bıçakcı'nın "sorumlu biziz" açıklamalarına da değinen Dişli, "Eğer suçluyuz diyorsa, kendi değerlendirmesidir. Ama iyi savunma yapamadık, bu cezayı aldık derse, buna varım" ifadelerini kullandı.

Huggel: Trajedi

İsviçreli Benjamin Huggel, verilen 6 maçlık cezaya ateş püskürdü. Eintracht Frankfurt forması giyen Huggel, "Aldığım ceza sportif bir trajedi" dedi. Şifo Mehmet'e çelme takan, Alpay'a da arkadan saldıran Huggel, bu harekete sivil hayatta ceza verilmediğini iddia ederek, "Normal şartlarda medeni cesaret olarak yorumlanırdı" ifadesini kullandı.

İsviçre şaşkın

Fatih Terim'e FIFA tarafından ceza verilmemesi İsviçre medyasında günün konusu oldu. Tribune de Geneve, "FIFA'nın kararlarının adil olup olmadığı tartışılır. Huggel'e verilen cezanın yanında başta Terim ve Volkan'a hiçbir cezanın verilmemesi hayretle karşılandı" diye yazdı. Blick ise, "Terim, FIFA'dan anlaşılmaz bir şekilde sıyrıldı, ama kendi ülkesinde sorgulanıyor" ifadelerine yer verdi.

Ücretlere düzenleme

Milli takımlar konusunda tek yetkiyi üstlenen Haluk Ulusoy'un kamuoyunda çok tartışılan teknik adam ücretlerinde düzenlemeye gideceği ileri sürüldü. Terim'in ise TBMM gündemine dek taşınan maaşlarıyla ilgili olarak, "Bu ücretleri federasyon bize önerdi. Para bizim için öncelik değil" dediği belirtildi. Primlerle ilgili her türlü tasarrufun da Ulusoy'da olacağı, Terim ve başkanın milli takımlarla ilgili belirli periyodlarda görüş alış verişinde bulunacağı ifade edildi.

'Assınlar daha iyi'

FIFA'nın 6 maç ceza kestiği Emre Belözoğlu, Türkiye'nin lobi eksikliğinin faturasını ödediklerini söyledi. Yıldız futbolcu, bu kadar ağır bir ceza karşısında neye uğradığını şaşırdığını belirtip, "Beni Taksim'de darağacına assalar daha iyiydi. Avrupa'da hiçbir ağırlığımız yok. Bizi istedikleri zaman ayaklarına çağırıyorlar. Başka ülkenin futbolcularına her türlü kolaylığı tanıyorlar. Maalesef Avrupa'de ne lobimiz, ne de ağırlığımız var" diye konuştu.




SPOR
En iyisi Terim!
Beyaz ateş yanıyor
Afrika'da final başkadır
Okan aynen iade
Alex çok enterasan!
Aslan'da zoraki ateşkes
Djokaj bombası
Efes'e yakışmadı: 49-60
Her şey üstüne geliyorsa..
Beşiktaş'tan buruk veda: 68-59
Hido ne yapsın!
Ülker dört köşe
Cimnastik teftişlik
Eczacıbaşı ter attı: 3-0
Kartal'dan ilk av
Tarık Daşgün KKTC'de
Haber turu...
Milyon vermeyen milyonlar
Biz uyanıklar!
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Bilgin GÖKBERK
Milyon vermeyen milyonlar
Şu bizim 3 büyükler... Zırt pırt 20 milyon ta...
Erdoğan ŞENAY
Biz uyanıklar!
FIFA, nihayet merakla beklediğimiz cezaların ...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98
© 2006 Milliyet