Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 10 Şubat 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Teknoloji
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İnternet kafeye bomba

Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'in yakınındaki bir internet kafede meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 7'si polis 15 kişi yaralandı. Saldırıyı PKK'yla bağlantılı Kürdistan Özgürlük Şahinleri üstlendi

M.AKİF ERDEM, OSMAN KARA / İstanbul

Bayrampaşa'da, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün yakınındaki bir internet kafede patlayan bomba bir kişinin ölümüne, 7'si polis 15 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırıyı, PKK bağlantılı terör örgütü Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.
Ortamahalle Zambak Sokak'ta bulunan, Çevik Kuvvet polislerinin uğrak yeri internet kafede dün saat 14.05'te patlama meydana geldi.

İşyeri sahibi öldü
Polis memurları Sinan Uygur, Serkan Sevindik, Volkan Can Işık (25), M. Kemal Kenar (23), Hakan Tunay (27), Bekir Polat (23), Ahmet Büyükekiz, işyeri sahibi Zafer Işık (22), çalışanlar Berat Yıldırım (18), Doğan Ay ile ilköğretim okulu öğrencileri Tayfun (14) ve Cevat Küçük (15), Sercan Öztürk (15) ile yoldan geçen Kemal ve Nihat Kajan, Gökhan Erbaşlı yaralandı.
Bacağı parçalanan işyeri sahibi Işık tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "Bulgular bombayı gösteriyor. Ancak incelendikten sonra netlik kazanacak" dedi.
İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, hastanede yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
Fırat Haber Ajansı'nı (ANF) telefonla arayan bir kişi, saldırıyı terör örgütü TAK adına üstlendiklerini bildirdi. TAK son olarak, Maslak'ta Mehmetçik Vakfı'na ait akaryakıt istasyonuna yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirmişti.
Bu arada bombada PKK'nın birçok eylemde kullandığı A4 patlayıcı olduğu tahmin ediliyor.
Patlamanın uzaktan kumandayla gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Öğrencinin bacağı kesildi
Patlamada yaralanan ve bacağı kesilen Ayvalıdere İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Sercan Öztürk'ün babası Davut Öztürk, oğlunun kendisine aşure getirdikten sonra yarım saatliğine kafeye gittiğini söyledi.
Hastaneye koşan anne Nurgül Küçük de, "Okuldan gelir gelmez, 'Yarım saat internet kafeye gidip geleceğiz' diyerek beni kandırıyorlardı. Gitmemeleri için uyardım" dedi. Polis Tunay'ın eşi Selma Tunay da kucağında oğluyla hastaneye geldi.

Masanın altına siyah çanta koydu

İnternet kafede çalışan ve patlama sırasında yaralanan Berat Yıldırım'ın (18) polise verdiği ilk ifadesinde, 3 gündür kafeye gelen 1.70 boylarında atletik yapılı esmer bir kişinin her gün 16 numaralı masaya oturduğunu ve bu kişinin patlamadan bir saat önce gelip yine aynı masaya oturduğunu söylediği öne sürüldü. Yıldırım, "Patlamadan bir saat önce 16 numaralı masanın altına siyah bir çanta koydu. İki bardak çay içti. Bir süre sonra tuvaleti sordu, tuvalet olmadığını söyleyince, 'Ben döneceğim' deyip dışarı çıktı. Sonra gelmedi. Kısa bir süre sonra da patlama oldu" dedi.




YAŞAM
İnternet kafeye bomba
Kuma getiren tazminatsız atılacak
Şimdi de sel!
Tiryaki kocanın eşi 10 sene az yaşıyor
Çevik'in oğlunda ruhsatsız silah
Huysuz komşu engeline son
Dürrüşehvar Sultan'ı yakınları uğurladı
İki dev güneş sistemi bulundu
Sayısal'da 3 milyon YTL heyecanı
'Yahoo-Çin polisi el ele' suçlaması






© 2006 Milliyet