|
 |
|
|
İngilizlerin 'Irak hatırası'
Irak'ın güneyinde İngiliz askerlerinin dört Iraklı genci feci şekilde döverken, bir onbaşının da bu dayağı videoya kaydettiği ortaya çıktı. Başbakan Blair, askerler hakkında soruşturma açılacağını söyledi
NEVSAL ELEVLİ Londra
İngiliz pazar gazetesi News of The World gazetesi Irak'ta görevli İngiliz askerlerinin dört savunmasız Iraklı genci alıkoydukları bir üste feci şekilde döverlerken kaydettikleri video görüntülerini ortaya çıkardı.
Videoda, bir İngiliz birliğinin dışında taşkınlık yapan Iraklı gençlerden dördünün İngiliz askerleri tarafından üssün içine sürüklendiği ve burada sopa ve tekmeyle dövüldükleri görülüyor. Yoğun dayak sırasında gençlerden birine dakikada 42 darbe indirildiği belirtilirken, bir diğerinin cinsel organının tekmelendiği vurgulandı.
Video kaydının ise bir onbaşı tarafından çekildiği belirtildi. Kayıtlarda onbaşının, bir taraftan adamlarını cesaretlendirici ifadeler kullanırken, diğer taraftan da Iraklı gençlere, "Evet, bunu hak ettin seni küçük pislik!" diyerek hakaret ettiği duyuluyor. Videoda ayrıca bir İngiliz askerinin ölü bir Iraklının suratını tekmelediği de görülüyor. Gazete, toplu dayağın hangi askeri birlikte düzenlendiğini bilindiği halde bunu okurlarına açıklamayacağını yazdı.
İngiltere Başbakanı Tony Blair, haberin ardından yaptığı açıklamada, olayla ilgili olarak tam bir soruşturma yapılacağı konusunda söz verdi. Blair, "her kötü davranış iddiasını ciddiyetle ele aldıklarını ve bunun için tam bir soruşturma yapılacağını" ifade etti.
|
|
|

|