Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 13 Şubat 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Avustralya izlenimleri

Ülkemiz adına büyük bir organizasyonda yer almak beni son derece mutlu etti. Aynı zamanda astroloji eğitiminin bu kadar önemsendiği, saygı ve bilgelikle bir arada geliştirildiği bir topluluk içinde insan kendini çok daha iyi hissediyor

hkirkoglu@ekolay.net
Faks: (0216) 418 54 99


Kış ortasında yazı yaşadım. Ocak ayının ikinci yarısında, Avustralya Astrologlar Federasyonu'nun (FAA) davetlisi olarak, 16. Uluslararası Astroloji Konferansı'na katıldım. FAA bu tür geniş katılımlı konferansları iki yılda bir düzenliyor. Avustralya'da astroloji kültürü, eğitimi ve okullarının son derece gelişmiş olduğunu söylemeliyim. Bir öğrencinin diploma alabilmesi için ortalama yedi yıllık bir eğitim programından geçmesi gerekiyor.
Şimdiye kadar hiçbir ülkenin doğası beni bu kadar etkilememişti. Halkın iyimser, yardımsever ve insancıl yönünü görmek hiç de zor değil. Sanki eski dünyanın sıkıntılarından, olumsuzluklarından uzakta kalmak onları genç ve canlı kılıyor. İnsana verilen değeri hemen fark ediyorsunuz. Burada herkes değişik bir yerden gelerek büyük bir mozaik oluşturmuş. Çinliler, Hintliler, Yunanlılar, İtalyanlar, Koreliler ve Türkler azımsanmayacak bir kültür kazanı yaratmışlar. Asya ve İtalyan mutfağı iç içe geçmiş durumda.

Sakin bir köşe
Konferansın yapıldığı Melbourne Üniversitesi şehir merkezinde olmakla birlikte, yeşillikler içinde sakin bir köşe oluşturuyor. Konferans sırasında İstanbul karlar altındayken Melbourne'da sıcaklık birkaç günlüğüne 43 dereceye kadar çıktı ancak havanın kuru olması nedeniyle aşırı boğucu olmadı. Bu yıl önde gelen Avustralyalı astrologların yanı sıra ABD, İngiltere ve Brezilya'dan astrologlar da sunumlar yaptı. Mevlana, Sufizm ve astroloji konulu sunumum geniş bir ilgi uyandırdı. Ben de önümüzdeki aylarda Gelibolu ve Çanakkale savaşlarına ait astrolojik bir inceleme yapma sözü verdim. Zira ülkemiz ve Avustralya arasında tarihsel bağlar var. Anzakların Çanakkale yenilgisi onların tarihsel ruhunda önemli bir ize işaret ediyor. Bir bakıma Çanakkale Savaşı her iki ülkenin de kendi kimliğini sağlamlaştırması açısından önemli bir başlangıç noktası yaratmış durumda.

Ortak değerler
1915-16'da gerçekleşen bu savaş sırasında Satürn ve Pluto Yengeç burcunun ilk derecesinde birleşmekteydi. Dünya astrolojisi bakımından bu iki gezegenin yan yana gelmesi tarihte hep burkulmalar, büyük dönüşümler ve mücadeleler getirmiş ve yeni ülkelerin doğum sancılarına işaret etmiş.
Avustralya konferansı ile birlikte, astroloji dünyasının aslında ne kadar geniş ve kullandığımız ortak dilin, astrolojinin ne kadar kültürler ötesi olduğunu bir kez daha gördüm. Ülkemiz adına böyle bir organizasyonda ilk kez yer almak beni son derece mutlu etti. Farklı dillerden ve kültürlerden olmamıza karşın ortak bir dil etrafında ortak değerler yarattığımızı gördüm. Aynı zamanda astroloji eğitiminin bu kadar önemsendiği, saygı ve bilgelikle bir arada geliştirildiği bir topluluk içinde insan kendisini çok daha iyi hissediyor.
Belki bu noktada hepimiz için çıkardığım sonuç astroloji öğrenmenin sadece kitaplardaki bilgilerle kalmadığı ve bir astroloji öğrencisinin aynı zamanda iyi ve dürüst davranmayı bir meziyet olarak geliştiren, ruhsal dünya ile bu dünyadaki sorumluluklarımızı ortak bir kapta eritebilen, bilgelik yolunda çalışan kişiler olmalarına daha fazla ihtiyaç duyduğumuzdur. Astroloji kozmik bir dil olduğu kadar, doğru yaşamanın anahtarlarını da sunuyor. Yaşadığımız acıların, sevinçlerin, başarı ve başarısızlıkların çok daha geniş anlamları olduğunu görmek ve sadece "ben"i değil, ortak değerleri geliştirmek ülkeleri de bir araya daha kolay getirebiliyor.




PAZAR
10 usta çizerin gözünden karikatür krizi
"Karate yapanlar insan ilişkilerinde başarılıdır"
"11 bin metre kumaş kullandık"
"Kan örneği kapıp getiren herkesi kabul etmiyoruz"
Sırada total yüz nakli var
Antalya'da kayak hevesi yolda kaldı
Bono'nun saygıdeğer markası
"Bağımsızlık" yayılıyor
Gönüllerin stadyum rock'çısı
Uludağ'da snowboard ile eğlence
Neo-Andersen'in karikatürleri
Aynamıza bakan kadın
Bir şehrin anatomisi
Avustralya izlenimleri
Beyti'de kuzu eti keyfi
Bizim müzenin müdürü
Besinlerin uzun yolculuğu
Türban takan ile takmayan birbirinin halini anlar mı?
Motorize Eskimolar





Ahmet Turhan Altıner
Yasemin Çongar
Can Dündar
R. Hakan Kırkoğlu
Vedat Mılor
İlber Ortaylı
Taylan Kümeli
Tuba Akyol
Yalvaç Ural

© 2006 Milliyet