Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 13 Şubat 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Kelime tükendi!

Torino'daki 20. Kış Olimpiyat Oyunları'nda dün kayaklı koşuda mücadele eden iki Türk sporcusundan Kelime Aydın yarışı bitiremedi, Sebahattin Oglago ise 66. ve son sırada yer aldı


İtalya'nın Torino kentinde başlayan 20.Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayaktaki "makus" kaderimiz yine değişmedi!
Oyunlarda dün Kayaklı Koşu'da ilk yarışmalarına çıkan Türk sporculardan Kelime Aydın, bayanlar 2x7.5km. takipte yarışı tamamlayamazken, erkekler 2x15 km. takipte mücadele eden Sebahattin Oglago, son sırada yer aldı.
Pragelato Plan'da yapılan yarışmalarda Aydın, 67 bayan sporcunun katıldığı ve 64'ünün bitirdiği müsabakada favoriler arasında yer alan ancak midesinde problem yaşayan Dünya Kupası lideri Norveçli Marit Bjorgen ve Sırbistan Karadağlı Branka Kuzeljevc ile birlikte finiş çizgisine ulaşamayan üç kayakçıdan biri oldu. Kan değerlerinde yüksek oranda hemoglobin bulunan 12 sporcunun diskalifiye edildiği bu yarışta altın madalyayı 42.48.7'lik derecesiyle Estonyalı Kristina Smigun aldı.

10 kayakçı bitiremedi
77 kayakçının start aldığı ve 10 sporcunun tamamlayamadığı 2x15 km. takipte ise Oglago, 1:28.03.8 ile 66. ve son sırada kaldı. Yarışın galibi ise 1:17.00.8 ile Rus Eugeni Dementiev oldu.
Sabahattin Oglago ve Muhammed Kızılarslan 14 Şubat'ta klasik 6x1.4 takım sprint yarışmasında, Kelime Aydın da 16 Şubat'ta 10 km klasikte piste çıkacak.

Bakan'dan ziyaret

Kış Olimpiyatı'nın açılışına katılmak üzere Torino'ya giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk kafilesini ziyaret ederek sporcularımıza moral verdi. Sestriere'deki Olimpiyat Köyü'ne giderek kafileyle öğle yemeği yiyen Şahin, "Sporcularımızın Türkiye'ye umut verecek neticeler almalarını diliyorum. Bunu başarmaları, görevlerini yapmış olmaları demektir" diye konuştu. Türkiye'de kayağı geliştirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Devlet Bakanı, bu amaçla 2011 Universiad Kış Oyunları'nı Erzurum'a almak için çalıştıklarını hatırlattı.

Terör korkusu

Oyunlara katılan Danimarka kafilesini terör korkusu sardı. Danimarka gazetelerinde çıkan ve islami çevrelerin büyük tepkisini çeken Hz.Muhammed karikatürlerinin yarattığı gerginlik, Danimarka kafilesini de hedef haline getirdi. Muhtemel bir terör saldırısına karşı İtalyan polisi, Danimarkalı sporcuları sürekli gözetim altında tutuyor.

Kwan sürprizi

ABD'nin altın madalya ümidi ünlü buz patenci Michelle Kwan sakatlığa yenik düştü. Önceki gün yaptığı antrenmanda kalçasından sakatlanan Kwan, olimpiyatlardan çekildiğini açıkladı. Beş Dünya şampiyonluğu bulunan ancak olimpiyatlarda altın alamayan 25 yaşındaki sporcunun yerine Emily Hughes kafileye dahil oldu.

Tam isabet

İtalyan organizatörler, 2006 Torino'da hedefledikleri bilet satış rakamlarına ulaştılar. İtalyan yetkililer, 766 bin bilet satışının gerçekleştiğini ve hasılatın 64 milyon euroya ulaştığını bildirdiler. Açılışı 55 bin seyircinin izlediği ve sadece ilk gün 13 milyon euro hasılat elde edildiği açıklandı.

GÜNÜN PROGRAMI
BUZ HOKEYİ (Bayanlar)
B Grubu
19.30: Finlandiya - İsviçre
A Grubu
17.00: İsveç - İtalya
SÜRAT PATENİ
17.30: Erkekler 500m
BUZ PATENİ
21.00: Çiftler serbest prog.
CURLING (Erkekler)
11.00: Y.Zelanda - İsveç
İtalya - İngiltere
Norveç - ABD
Finlandiya - İsviçre
21.00: Almanya - Kanada
Finlandiya - ABD
İngiltere - Y.Zelanda
İtalya - İsveç
16.00: (Bayanlar)
Norveç - ABD
Kanada - İsveç
İsviçre - İtalya
İngiltere - Danimarka
BİATLON
14.00: Bayanlar 15 km
KIZAK
18.00: Bayanlar tekli
SNOWBOARD (Bayanlar)
12.00: Halfpipe eleme
16.00: Halfpipe final




SPOR
Sen misin 5 atan: 6-0
Yedeklere piyango vurdu
Kelime tükendi!
'Nobre'ye hiç yakıştıramadım'
Pozitif reaksiyon
Hızır Ali yetişti: 1-0
Spor güme gidiyor
Son söz Efes'in: 56-53
Lorant iş başında!
Cim-Bom coştu: 3-0
Burak'tan sevgilerle: 1-0
Sakarya topa tuttu: 4-0
Antalya tam yol: 2-1
Utah, Ming'i durduramadı
Denizlispor hesap kesti: 5-2
Güldüren güldürdü: 3-2
AVRUPA LİGLERİ
Haber turu...
Hücum idmanları
Mesajlar
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Rıdvan DİLMEN
Hücum idmanları
Ali Sami Yen'e gelip açık oynarsanız, pozisyo...
Halil ÖZER
Mesajlar
Parası yok, seyircisi yok, yöneticisi hiç yok...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98
© 2006 Milliyet