
|
|
|
 |
|
|
Derdi yine Asena
İbrahim Tatlıses'in çete lideri Kasım Zengin'den, Asena ile tartışmalarında Asena'nın yanında yer alan Hüseyin Bozan'ın vurulmasını istediği öne sürüldü
TOLGA ŞARDAN, TÜRKER KARAPINAR Ankara
Ankara polisinin başlattığı çete soruşturması dosyasında adı geçtiği gerekçesiyle savcılığa giderek ifade veren ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in, eski eşi Derya Tuna'yı vurduğu için yargılanan Hüseyin Bozan'la, dansöz Asena'yla ilgili bir konuda tartıştığı ve "kaçırılarak etkisiz hale getirilmesi" için çete lideri Kasım Zengin'den yardım istediği iddia edildi.
Ankara ve İstanbul'da bazı masaj salonları ve sauna sahiplerine yönelik baskı oluşturmaya çalışan "Emre Köroğlu" takma adını kullanan Kasım Zengin ve adamlarına yönelik soruşturma genişledi. Zengin'in salon sahiplerinden masaj yaptıranların görüntülerini şantaj amacıyla kullanmak istediği anlaşıldı.
Üzerinden sahte MİT kartı çıkan Zengin'in, "derin devletin adamı olduğu" mesajını vererek, baskı uygulayıp haraç aldığı anlaşıldı. Çetenin bazı eylemlerinde emekli Yarbay Korkut Eken'in adını verdikleri, ancak Eken'in grupla herhangi bir bağlantısının olmadığı belirlendi.
Zengin'le konuşması yaktı
Derya Tuna'yı yaraladığı için yargılanan Hüseyin Bozan'la tartışan Tatlıses'in, eski sevgilisi Asena'nın bir eğlence mekanında sahneye çıkmasını istemediği ve Bozan'ın da Asena'nın yanında yer alması üzerine sinirlenerek, Zengin'den, Bozan'ın etkisiz hale getirilmesini istediği ve "yapılacak en son noktaya kadar yapın" diyerek kaçırılması talimatı verdiği öne sürüldü.
Daha sonra Zengin ile Tatlıses arasında başlayan husumet sırasında da bu kez Zengin'in Tatlıses'i kaçırmak için faaliyette bulunduğu belirlendi. Zengin de, bir süre önce Ankara'da bir konsere gitmek istedi, ancak yer sorunundan dolayı Tatlıses'den yardım talebinde bulundu. Tatlıses, telefonda Zengin'e, "Hallederiz. Hiç merak etmeyin, o iş hallolur" dedi. Zengin'le konuşması nedeniyle Tatlıses'in ifadesine başvuruldu.
2.5 saat ifade verdi
Tatlıses'e celp tebligatı 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Ankara Gölbaşı'nda program aldığı eğlence mekânında yapıldı.
Dün adliyeye gelerek savcı Mustafa Kelkit'e 2.5 saat boyunca ifade veren İbrahim Tatlıses'in, Zengin'le tanışmasını Arap falı olarak bilinen "ebcet" konusundaki merakı nedeniyle olduğunu açıkladığı öğrenildi.
Tatlıses'in, "Zengin bir gün konserimde yanıma gelerek Derya Tuna'yı yaralayan şahısla ilgili bir talebim olup olmadığını sordu. Ben bir talebim olmadığını söyledim, ancak onlar durumdan vazife çıkardılar. Zaten bu yaralayan şahısa da bir şey yapılmadı" dediği bildirildi.
|
|
|


|
|