Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 17 Şubat 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İNANILIR GİBİ DEĞİL AMA NE YAZIK Kİ DOĞRU...
Yol yok, su yok burası da İzmir

Çocuklar okula gitmek için dağ tepe yürüyor. Kadınlar içme suyunu, hastalığa davet çıkaran derelerden sırtlarında bidonlarla taşıyor




Batı'daki Güneydoğu

TÜRKİYE'NİN üçüncü büyük kenti İzmir'e topu topu 80 kilometre uzaklıktaki Tire'de ilkel hayat manzaraları yaşanıyor. Kestane ve incir üretimiyle geçimini sağlayan bölgedeki 13 köyün halkı zorluklarla boğuşuyor.

Mahrumiyet bölgesi

ADETA unutulan yöre, her şeyden önce yola ve suya hasret. Öğrenciler, okullarına gidebilmek için sırtlarında çantalarla dağ bayır aşıyor. Kadınlar, çocuklar derelerden evlerine bidonlarla içme suyu götürüyor.

Nerede bu devlet!

KİMİLERİ ise sırtlarında su taşımaktan bıkmış, sonunda şebeke kurmuş; pınarlardan akan suyu hortumlarla depoluyor. İçilip içilemeyeceğini bilmeden kullanıyor. Tek istekleri devletin bir an önce buraya uğraması.

Söz: 6 ay sonra sıkıntı bitecek

İZMİR İl Daimi Encümeni Üyesi Dilaver Koğ, köyleri yakından takip ettiklerini söyledi. Kog, "Tire'deki 13 köyde hiç içme suyu yok. İhalelerden kaynaklanan sıkıntı var. En fazla 6 ay içinde sorunu çözmeye kararlıyız" dedi.



Muhtarlar diyor ki

Yamandere Köyü Muhtarı Niyazi Bozkurt: Okullarda bile su yok ama yeraltı kaynakları zengin. Sondaj yapılsa sorun çözülür.

Dallık Köyü Muhtarı Ekrem Kaya: Bizim burada içme suyu kuyusu açıldı. Ama bir yıldır şebekesinin yapılması için bekliyoruz.

Toparlar Köyü Muhtarı Fikret Çimşit: Taşıma suyla ihyitaçlarımızı karşılıyoruz. Yol ayrı bir problem. Biz alıştık ama çocuklar eziyet çekiyor.


Susuz köyler

Dallık, Yamandere, Toparlar, Topalak, Akmescid, Musalar, Armutlu, Ayaklıkırı, Akyurt, Işıklı, Alacalı, Karateke, Çeriközü, Cambazlı (Suyu var, deposu ve pompası yok), Çukurköy (şebekesi yok).









EGE
Yol yok, su yok burası da İzmir
Oda seçimlerine siyaset karıştı
Acil'in kapısına kadar dayanabildi
Geleneksel güzellik
İsyancı tekstilcilerin başında AKP'liler var
Ayakkabı Fuarı defileyle açıldı
DİSK CHP'ye yanıt verdi
Esnafa %10 indirimli otomobil
Mumcu 2 gün Manisa'da
Tek amaçları var:
Çocuklar iyileşsin

Sebillere can suyu verilecek
Dostluk buluşması
Elektrik faturaları şok etti
Sentez Dersanesi'nden dört yarışma birden
Beydağ Barajı tam gaz gidiyor
Ne kadar altın varsa çaldılar
Bıçak tehdidiyle gasp
İZMİR REHBERİ





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Banu Şen
Deniz Sipahi
Mustafa Tanyeri

© 2006 Milliyet