|
 |
|
|
Yabancı doktor sözü
Başbakan Erdoğan, sorunları aşmak için 'sağlık kentleri' kuracaklarını ve yabancı doktor istihdamı üzerine çalıştıklarını, lise öğrencilerine de ücretsiz kitap vereceklerini açıkladı
Abdullah Karakuş - Orhangazi
Yurt genelinde sağlık kentleri kuracaklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bunları kendilerinin değil, yerli ve yabancı yatırımcıların yapacağını kaydetti. Yatırımcılara 1.5 milyon metrekarelik alanlar vereceklerini söyleyen Erdoğan, "Alın, büyük bir kompleks yapın. Her şey oraya otursun. A'dan Z'ye her şey olsun" diye konuştu.
Orhangazi ilçesinde partililere seslenen Erdoğan, yeni bir sağlık sistemi oluşturulduğunu vurgulayarak, "Yeni sistemde sıkıntılar olmaz mı, tabii ki var. Bazı aksaklıklar da olacak. Bir evden bir eve taşınırken bile birçok sorun yaşanıyor" dedi.
Liselilere ücretsiz kitap
Türkiye'de yabancı doktor istihdam edilemediğine de dikkat çeken Erdoğan, "Onun üzerinde çalışıyoruz. Bunu yapmalıyız. Burada bir şey aramaya kalkarsak bu olmaz. Türkiye'den hastalar doktor için yurtdışına gitmiyor mu, gidiyor. Bırakalım doktor hastanın ayağına gelsin" diye konuştu.
Yoksulluk nedeniyle okuyamayan kızları "Haydi Kızlar Okula" kampanyasıyla okutmaya başladıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, lise öğrencilerine ücretsiz kitap vereceklerini dile getirdi.
Görevi devraldıkları DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümetine de yüklenen Erdoğan, "Pisliklerini temizliyoruz. Bir de bize temizlik destanı yapıyorlar. Önce siz kendi geçmişinizi temizleyin" dedi.
Karşılaştıkları engelleri aşmaya çalışırken de bazı engellerle karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaptıklarımız görülmüyor. Başkaları yapıyor da biz niye yapmayalım, niye büyümeyelim? Buradan Hint Okyanusu'na donanma göndermişiz. Bunu hazmedemeyenler var. Kendi korkaklıklarını bu iktidara mal etmek isteyenler var. Önce onlar hadlerini bilecek. Bu iktidar Allah'tan başka kimseden korkmaz. Bunu bilmeleri lazım. Biz halka ve hakk'a hesap veririz. Ama bir şeyler kaçmıyor mu, tabii ki kaçıyor."
Erdoğan'dan yine argo sözler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik ilçe kongresindeki konuşmasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında gensoru önergesi veren CHP'yi eleştirerek, "Hani bunlar medeniydi, çağdaştı? Bunlar Atatürkçü falan değil. Atatürk üzerinden geçinenler" dedi. Unakıtan ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da eleştiren Erdoğan, "Bunların meslekleri bu zaten. Başka bir şeyleri ellerinde yok" diye konuştu. Emanetçi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ali kıran, baş kesen değilim. Bu emaneti layıkıyla taşıyamazsak yuh olsun bize" ifadesini kullandı.
'Adam gibi adam'
Orhangazi'de de Erdoğan'ın kongreye girişi ve kürsüye çıkışı sırasında, "Adam gibi adam geliyor" anonsu yapıldı.
Kongrede, Erdoğan'a yönelik güvenlik tedbirlerinin yoğunluğu da dikkat çekti. Kongreye girişte vatandaşlar üç noktada arandı. Cadde trafiğe kapatılırken, gazeteciler de dahil olmak üzere salona girenlerin tamamının cepleri kontrol edildi. Erdoğan'ın salona giriş çıkışında kapılar kilitlenerek, giriş çıkışlar yasaklandı. İzleyiciler arasında çok sayıda sivil polisin olması da dikkat çekti.
|
|
|

|