13:1520 Şubat 2006 / Pazartesi 


Lise 2. sınıf öğrencisi kalp krizinden öldü

      Kayseri’de, yatılı okulda öğrenim gören lise 2. sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil, odasında arkadaşlarına halkoyunları gösterisi yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.
      AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mimar Sinan Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sıhhı Tesisat Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil (17), cumartesi günü saat 22.00’de yapılacak yoklama öncesi, kaldığı odada arkadaşlarına halkoyunları gösterisi yapmaya başladı.
      Bir anda fenalaşan ve yere yığılan Yeşil, arkadaşları tarafından yatağına yatırıldı.
      Öğrencilerin durumu bildirmesi üzerine odaya gelen nöbetçi öğretmenler Hilmi Karcı ve İsmail Özkan, Yeşil’in hastaneye götürülmesi gerektiğine karar verdiler.
      Vakit kaybedilmemesi için Karcı’ya ait özel otomobile bindirilen Yeşil, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. İlk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne sevk edilen Yeşil, yolda hayatını kaybetti.
      Gevher Nesibe Hastanesi kayıtlarına ölüm olayı, "eks duhul" olarak geçince, öğrenciye savcılık tarafından otopsi yapıldı.
      Okul Müdürü Hasan Dağ, devlet parasız yatılı öğrencisi Mehmet Yeşil’in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Gerek hastanede görüştüğümüz doktorlar gerekse adli tabip, ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu söyledi. Yapılan incelemede, Mehmet’in kalbinin olması gerekenden 3 santim daha büyük ve zayıf olduğu, daha önce bir kez daha anlaşılamayan bir kalp krizi geçirdiği belirlendi" dedi.
     
     "ŞAKA YAPIYOR SANDIK"
      Ailesi Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bulunan Mehmet’in ani ölümü, arkadaşlarını da yasa boğdu.
      6 kişilik odada birlikte kaldıkları arkadaşlarından Turgay
      Akpınar, Mehmet’in çok neşeli bir şekilde odaya geldiğini ve "Çok mutluyum" dediğini anlattı.
      Mehmet Yeşil’in halkoyunları gösterisi yaparken aniden yere düştüğünü anlatan Akpınar, "Nefes almakta zorlanıyordu. Yatağa uzanmasını sağladık. Bir ara arkadaşlarımızla birlikte şaka yapıyor sandık. Durumun ciddi olduğunu anlayınca öğretmenlerimize haber verdik. Üzgünüz" diye konuştu.
      Aynı odada kalan Bayram Dinçer de Mehmet Yeşil’in odaya gelmeden önce annesi ve babasıyla telefonda görüştüğü için neşeli olduğunu ifade ederek, "Babası ve annesi ile telefonla görüşmüştü. Odaya geldiğindeki neşesini ise (Annem ve babamla görüştüm. Çok mutluyum)
      diye anlatmıştı. Çok sevdiğimiz ve boşluğu doldurulamayacak bir arkadaşımızı kaybettik" dedi.
     
     ARKADAŞLARI ÇİÇEK BIRAKTI
      Sınıf arkadaşları, Mehmet Yeşil’in sırasına çiçek bırakıp, sınıf tahtasına, "Mehmet Seni Unutmayacağız" yazdılar.
      Arkadaşlarının boş kalan sırasının etrafına toplanan öğrenciler, birbirlerine Mehmet’le ilgili anılarını anlattılar. Bazı öğrenciler de Mehmet’in fotoğrafına bakarak arkadaşlarını andı.
      Pansiyondaki boş yatağa da çiçek bırakan arkadaşları, Mehmet’in anısı için bir süre yatağa kimsenin yatmayacağını belirttiler.
     
     SAĞLIK SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI
      İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, AA muhabirine, il genelinde 714 okulda 240 bin öğrenciyi kapsayan sağlık taraması yapılması
      yönünde okul müdürlüklerine talimat verdiğini söyledi.
      Son 10 günde 2 öğrenci ve 1 öğretmeni kalp krizinden kaybettiklerini ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Ayata, şöyle konuştu:
      "Peş peşe yaşanan olaylar eğitim camiamızı derinden sarsmıştır.
      Yaşanan üzücü olayların ardından okul müdürlüklerine talimat verdim.
      Öncelikle sporcu öğrencilerimizin tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu almalarını sağlayacağız. Öğretmenlerimizin tamamı da kendi öğrencilerinin sağlık hikayelerini dinleyecek, velilerle işbirliği yaparak muayene edilmelerini sağlayacak. Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması en büyük arzumuzdur." Yeşil’in cenazesi, doğum yeri Hakkari’nin Çukurca İlçesi Çanaklı Köyü’ne gönderildi.
      Kayseri’de, 11 Şubat’ta Osman Hilmi Kalpaklıoğlu 4-B sınıfı öğrencisi Gökhan Kalyoncu (10) ile 14 Şubat’ta Ahmet Erdem Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Ahmet Ferhat Özkılavuz (35) kalp krizi sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi.
     
Tüm yorumlarYorum yaz
ergenlik cagindaki kalp.krizleri
suan 16 yasindaki oglum 12 yasinda spor yaparken lisans cikartilma asamasinda izmir k.yaka tarim orman mudurlugunun kurum doktoru tarafindan cok guzel bir ...