
|
|
|
 |
|
|
'Guantanamo Yolu' oyuncularına gözaltı
DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD'nin Guantanamo Cezaevi'nin konu alındığı "Guantanamo Yolu" adlı filmde El Kaide üyesi zanlılarını canlandıran 2 erkek oyuncuyla, yine filmde rol alan ve aynı cezaevinde bir süre tutulan 2 eski 'zanlı', Berlin Film Festivali'nden İngiltere'ye dönüşlerinde gözaltına alındı. İngiliz polisi, filminin oyuncuları Rizvan Ahmed ve Ferhad Harun'un, geçtiğimiz perşembe günü terörle mücadele yasası uyarınca sorgulanmak üzere bir süre gözaltına alındığını açıkladı.
Sorgulanıp bırakıldılar
Yine filmde rol alan, Guantanamo'da bir süre terör zanlısı olarak tutulan Şefik Resul ve Ruhel Ahmed'in de gözaltına alındığını belirten yetkililer, oyuncuların hepsinin sorgulamalarının ardından salıverildiğini söyledi.
Berlin Film Festivali'nde İngiliz Yönetmen Michael Winterbottom 'The Road to Guantanamo' filmiyle Mat Whitecross ile birlikte en iyi yönetmen ödülünü almıştı. Film, 2 yıl boyunca ABD'nin Guantanamo Cezaevi'nde tutulan İngiliz uyruklu 3 Müslüman'ın hikâyesini anlatıyor. Bedfordshire Polis Sözcüsü, oyuncuların eski Guantanamo zanlılarıyla oldukları için gözaltına alındığını söyledi.
|
|
|


|
|