|
 |
|
|
İnönü'de kupa sefası: 3-0
Beşiktaş'ın ligde evinde yaşadığı kâbus, Fortis Türkiye Kupası'nda son buldu. Kartal, Samsun'un ardından Sarıyer'i de farklı yıktı, Gökhan, Sergen ve Ali Tandoğan'ın golleriyle çeyrek finale adım attı. Fenerbahçe derbisi öncesi moral kazandı
90 dakika
Bilal Meşe
Kara Kartal'ın Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kalması kimseyi umutlandırıp, aldatmasın.
Koskoca Beşiktaş böylesi bir gruptan "gol averajıyla" çıkıyorsa, varın gerisini siz düşünün.
İnegölspor'a yenilen, Sarıyer karşısında zorlanan Kartal, bu futbolla nasıl kupaya kanat çırpacak, doğrusu biz de merak ediyoruz.
Beşiktaş'ın bu dibe çakılışında bir dizi faktörü öne çıkarabiliriz.
Kadro ve hoca olayında yakalanamayan istikrar, şansızlıklar, sakatlıklar ve cezalar bunların hepsi bir kenara...
Asıl olan Beşiktaş'ta "özgüven"in ortadan kalkmasıdır!
Özgüvenin olmadığı bir yerde başarı beklemek boşa kürek çekmekten başka bir anlam taşımaz.
Koskoca İnönü Stadı'nın tribünleri her geçen gün boşalıyor!
Tribünlerdeki seyirci kaybı, Beşiktaş'a hem maddi hem de manevi yönden en büyük darbedir.
Bu takım kör - topal bu sezonu öyle veya böyle tamamlayacak. Avrupa'ya çıkar mı, çıkamaz mı bilemiyoruz.
Yönetimin durumu da takımdan farklı değil.
Onlar da özgüven kaybının sancılarını yaşıyorlar... Kapalı kapılar ardında "istifa" ve de "olağanüstü kongre" muhabbetleri yapılıyor şu sıralarda.
Bu da madalyonun bir başka yüzü.
Kartal'da işler yolunda değil...
Neyse, dünkü mücadeleye dönecek olursak, bir yanda "direnen" Sarıyer, diğer yanda fark için "yüklenen" Beşiktaş vardı.
Sarıyer aslında iyi kafa tuttu...
Ne var ki unuttukları bir Sergen Yalçın faktörü vardı.
Bu karamsar tabloda bizleri teselli eden bir tek onun futbolu var. Yaşı-başı bizi hiç ilgilendirmiyor. Çıkıyor, oynuyor, oynatıyor, oyun kuruyor, pas atıyor, pozisyon üretiyor, atıyor, attırıyor. Bir şutu direkte patlarken, attığı frikik golü tipik bir Sergen Yalçın klasiğiydi. Kartal'ı dünkü oyunda çeyrek finale taşıyan Sergen Yalçın'dı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, oyunu rakip alana yıktı, ne var ki ilk yirmi dakika içinde kalabalık rakip savunmayı aşmakta zorlandı.
Sarıyer'in direnişi 23.dakikaya kadar sürdü...Tümer Metin, göbekte İbrahim Akın'ı gördü, genç futbolcu sağında bekleyen Gökhan Güleç'e aktardı, golcü futbolcu yatarak sert vurdu, top ağlara takıldı: 1-0
25'de bu kez Sarıyer'e gole çok yaklaştı. Hakikat, soldan kaptığı topla cezaalanına girdi, yerden vurdu, Cordoba tokatladı, savunma uzaklaştırdı.
39'da Ali Güneş soldan korner atışında topu altıpasa kesti, Gökhan Güleç arka direkte ayakla Sergen Yalçın'ın önüne indirdi, Süper Solak sağıyla dokundu, top yan direkten geri döndü, savunma uzaklaştırdı.
57'de İbrahim Akın soldan indi, yay üzerinde bekleyen Sergen Yalçın'a topu yuvarladı, tecrübeli yıldız, soluyla düzeltti, köşeye bırakmak istedi, kaleci Murat son anda uçarak, kornere tokatladı.
Sergen klasiği
60'da Sergen Yalçın klasiğini izledik. Yaklaşık 25 metreden kazanılan serbest vuruşda, topun başına gelen Süper Solak, önce baraja ardından da kaleye baktı, soluyla meşin yuvarlağı köşeye gönderirken, kalecinin çırpınışları yeterli olamadı: 2-0
Ve 90'da Ali Tandoğan maçın skorunu belirledi. Sağ tarafta topla buluşan tecrübeli futbolcu kaleci Murat'ın müdahalesine rağmen topu filelere gönderdi: 3-0
Akıllar Fenerbahçe'de
Beşiktaş Antrenörü Stephan, Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kalmaktan mutlu olduklarını söyledi, "Artık hepimiz Fener derbisini düşünüyoruz" diye konuştu
SERDAR SARIDAĞ
Sarıyer karşısında farklı galibiyet bulan ve kupada çeyrek finale yükselen Beşiktaş, 90. dakikanın bitiminden itibaren Fenerbahçe derbisini düşünmeye başladı.
Tigana'nın yerine açıklamada bulunan antrenör Guy Stephan, değerli bir ekibe karşı oynadıklarını ve kolektif futbollarıyla fark yarattıklarını belirtti. Fransız çalıştırıcı, hemen ligdeki Fenerbahçe maçına döndüklerini ifade ederek, "Artık hepimiz derbiyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Stephan, Afrika Kupası'ndan geç dönen Ahmed Hassan konusunda da af sinyali verdi. Mısırlı oyuncunun özür dilediğini vurgulayan Fransız teknik adam, "Bundan sonra olaylar pozitif yönde gelişecektir" ifadesini kullandı.
317 bin $ cepte
Beşiktaş, çeyrek finale yükselmesi nedeniyle 250 bin doları garantiledi. Siyah-beyazlıların, bugünkü maçlar sonunda grubu lider kapatmaları halinde bu rakam 350 bin dolara çıkacak. Kartal, Sarıyer galibiyeti nedeniyle 67 bin 500 dolar alacak.
Sarı'ya dava
Serdar Bilgili'nin başkanlığı döneminde Beşiktaş'ta Genel Koordinatör olarak görev yapan Gökhan Sarı ile üç çalışanın, kulüp tarafından mahkemeye verileceği öğrenildi. Sarı'nın, muhasebe bilgilerini kulüp dışına sızdırdığı iddia edildi.
Kartal yaşlandı!
Beşiktaş'ta sakat ve hasta olan çoğu futbolcunun iyileşip kadroda yer alması PAF'tan gelen gençleri olumsuz etkiledi. Tigana tarafından devamlı şans tanınan gençlerden sadece Emre Özkan dünkü maçın kadrosunda yer aldı, ilk kez bir resmi maçta forma giydi.
Kalkavan'ın acı kaybı
Siyah - beyazlı camianın önde gelen isimlerinden İhsan Kalkavan'ın kardeşi Recep Kalkavan dün vefat etti. Amerika'da bir süredir tedavi gören Kalkavan'ın cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek. Kulüp, internet sitesinde bir başsağlığı mesajı yayınlayarak, İhsan Kalkavan'ın acısını paylaştı.
Seba susuyor
Bizim Sakarya gazetesinin "Yılın Spor Adamları" ödül törenine katılan Beşiktaş'ın efsane Başkanı Süleyman Seba, kulübün son günlerdeki kötü gidişi hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Ödülünü veren Şansal Büyüka'nın "Ne olacak Beşiktaş'ın hali?" sorusuna önce sessiz kalan Seba, daha sonra sadece, "Konuşmama hakkımı kullanmak istiyorum" cevabını verdi. Sapanca'daki törene, Galatasaraylı Hakan Şükür ve milli takım antrenörü Oğuz Çetin de katıldı.
'Formayı çıkarın'
Oynadığı son iki sınavını mağlubiyetle bitiren Beşiktaş'ta taraftarlar dünkü maça ilgi göstermedi. İnönü'de yaklaşık 3 bin kişi yer alırken, 100 kişilik Sarıyer taraftarı da takımlarını destekledi. Siyah - beyazlılar maç öncesinde, "Formanın hakkını vermiyorsunuz, formayı çıkarın öyle oynayın" diye futbolcuları uyardı. Taraftar ayrıca, Fenerbahçe derbisine Beşiktaşlılar'ı istemeyen rakip yöneticileri protesto etti.
MAÇIN YILDIZI
Klası yetti
Sergen Yalçın'ın varlığı, Beşiktaş'ın başarısı için yeterli oldu. Sarıyer gibi ikinci ligde yer alan bir rakip karşısında bile hırslı ve mücadeleci bir performans ortaya koyan emektar oyuncu, mükemmel bir gol atarak maçta ön plana çıktı.
| D GRUBU PUAN DURUMU | | TAKIMLAR | O | G | B | M | A | Y | P | | Beşiktaş | 4 | 2 | 1 | 1 | 7 | 2 | 7 | | Konyaspor | 4 | 2 | 1 | 1 | 8 | 7 | 7 | | Samsunspor | 3 | 2 | 0 | 1 | 8 | 8 | 6 | | İnegöl | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 4 | | Sarıyer | 4 | 0 | 1 | 3 | 4 | 9 | 1 | |
|
|
|

|