
|
|
|
 |
|
|
İŞADAMLARI YUNANİSTAN'LA ORTAK YATIRIM YAPMAK İSTİYOR
Türk Yunan A.Ş. için çağrı
Ekrem Demirtaş, iki ülkenin karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştirmesi gerektiğini belirtti, Konsolos Georgios Katpodis aracılığıyla iş teklifi sundu
Arzu Çetik
Hedef 5 milyar dolar
İZMİR Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan'la ortak yatırım yapmak istediklerini açıkladı. Yunanistan Konsolosu Georgios Katapodis'le görüşen Demirtaş, 2 milyar dolarlık ticaret hacmini, 5 milyar dolara çıkarmak istediklerini belirtti.
Ege Girişim Bankası yolda
DEMİRTAŞ, "İki ülkenin beraber Balkanlar, Orta Asya ve Yakındoğu'da ortak yatırım yapması en büyük beklentimizdir" dedi. Demirtaş, Türk- Yunan ortak sermayeli Ege Girişim Bankası'nın (Business Aegean Bank) kuruluş çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
EXPO 2015 için destek
KARŞILIKLI ilişkilerin, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin de katkısıyla çok iyi noktaya geldiğini ifade eden Demirtaş, "EXPO 2015 için en büyük desteği Yunanistan'dan alacağımızı biliyorum. Ayrıca İzmir Havayolları ilk seferini Atina'ya düzenleyecek" dedi.
|
|
|

|
|