Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 27 Şubat 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Play Off hiç de hayal değil

Bence / Fatih Tanfer

Karşıyaka'nın puan cetvelindeki konumu ve rakibi Çanakkale Dardanelspor'un kümede kalma mücadelesinde son şanslarından birini kullanma psikolojisi müsabakanın zorluk derecesini yükseltiyordu. Bir de buna yağan yağmurun ağırlaştırdığı saha koşulları eklenince futbolda mücadalenin ve temponun gerekli olduğu bir ortam oluşmuştu.
Karşıyaka, seyircisinin yaptığı coşkulu destekle, futbolcular da "kazanmak zorundayım" psikolojisini ilave bir yük olarak ekledi. 3-5-2 oynayan Karşıyaka'da Recep kalede, geri üçlüde Emre, Onur ve Ekrem sağlam ve çakılı defans anlayışını benimserken ön liberoda Olgay, eski Vestel Manisaspor'lu Mithat'a nefes aldırmıyordu.
Orta alanın diğer oyuncuları Yücel Ömür ve Atilla orta göbeği kapatırken sağdan Ufuk, soldan da Ramazan kanat akınlarında etkili oluyorlardı. Karşıyaka bol pas yapıp oyunu kanatlara taşıyarak ileride Uğur ve Murat Tosun'a attığı uzun paslarla gol arıyordu. Önce Uğur, sonra Ufuk ilk 15 dakikada skoru 2-0 yaptı. Çanakkale temsilcisi, risk alarak daha atak oynamayı düşününce defansın arkasındaki geniş alanı değerlendirmek de Uğur'a düştü. Ve skor 3-0 oldu.

Değişiklikler yerindeydi
Çanakkale ekibi 30. dakikada üç oyuncusunu birden değiştirerek tüm riskleri alıp, farkı kapatmayı amaçladı. Bu arada Karşıyaka'da sakatlanan Uğur'un yerine Murat Karakoç girdi.
Bu değişiklikler sonrası Karşıyaka daha iyi pas yapmaya, daha etkili oynamaya başladı. Ama bir gerçeğin de altını çizmekte yarar var. Kaleci Recep de yaptığı kurtarışlarla ilk yarıya damgasını vurdu.
Eğer futbol takımında oyuncular sahanın her yerinde pres yapıyorsa, topu kazanıyorsa ve çabuk oynuyorsa o zaman çağdaş futboldan söz edebiliriz. Karşıyaka ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da çağdaş futbolun tüm gerekliliğini yerine getirdi.
Ev sahibi ekipte tüm oyuncular görevini yaparken bu oyuncuların içerisinde Olgay ve Murat Karakoç iyi toplar getirip ekstra mücadele ederken Uğur ve Murat gibi yetenekli oyuncular da bu gelen topları golle sonuçladırınca ortaya mutlu bir tablo çıktı.
Dünkü görüntüden sonra geriye kalan 12 maçın ve 36 puanın ortada olduğunu düşünürsek Karşıyaka için Play Off şansının hiç de hayal olmadığını söyleyebilirim.
Feyyaz Uçar ile birlikte artan tempo ve takım olma hüviyeti bu takımın artısıdır. Yeterki inanılsın.



ege@milliyet.com.tr







EGE
CHP, kendi tabanına sahip çıksın yeter
Emeklilik hakkında her şey
Aracım belediyenin otoparkında soyuldu
Play Off hiç de hayal değil





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Çağlayan Bilgen
Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Fatih Tanfer

© 2006 Milliyet