16:3527 Şubat 2006 / Pazartesi 


Almanya'da karnaval coşkusu zirvede

      Almanya'da ''5. Mevsim'' olarak adlandırılan karnaval eğlenceleri, bugün doruk noktasına ulaştı.
      Düsseldorf'taki geçitte Alman Başbakanı Angela Merkel ve Sosyal Demokrat SPD'nin lideri Matthias Platzeck'in kartondan yapılmış dev kuklaları taşındı.
      Bu yıl Pembe Pazartesi karnaval geçitlerinde, dünya kupasının bu yıl Almanya'da yapılacak olması nedeniyle futbol konulu temaların da giysi ve kuklaların ağırlıklı olarak kullanıldığı izlendi.
      Köln'deki karnaval eğlenceleri çerçevesinde düzenlenen 105. karnaval geçidini, soğuk havaya rağmen yüzbinlerce kişi yol kenarında izledi.
      Geçit töreni yerel saatle 11.11'de ''Chlodwigplatz'' meydanından başladı ve kentin sembolü olan ''Kölner Dom'' kilisesi geçildikten sonra sona erdi.
      Süslenmiş 175 aracın ve 11 bin kişinin katıldığı geçit törenine, çeşitli karnaval dernekleri, atlar, araçlar ve bandolarla eşlik etti.
      Almanya'da düzenlenecek 2006 Dünya Futbol Şampiyonası'nın da konu edildiği geçit töreninde, araçlardan yaklaşık 150 ton şekerleme ve bir milyonun üzerinde çikolata dağıtıldı.
      Yol kenarında toplanan vatandaşlar, torbalarla ve ters tuttukları açık şemsiyelerle atılan şekerleri toplamaya çalıştılar.
      Düsseldorf, Mainz ve Koblenz kentlerinde de karnaval geçitleri coşkulu bir şekilde kutlandı. Mainz kentindeki karnaval geçidi yaklaşık 7, Düsseldorf kentindeki geçit de yaklaşık 6,5 kilometre uzunluğunda oldu.
      Karnaval kutlamaları 1 Mart'ta ''Kül Çarşambası'' (Aschermittwoch) adı verilen günde sona erecek.
     

      •  Suriyeliler Kurtlar Vadisi-Irak’ı bekliyor
      •  Evlilik, çalışan kadının ömrünü kısaltıyor
     
Tüm yorumlarYorum yaz
mahkeme
desenize bu kuklayı yapana mahkeme yolu gözüktü :))) bakarsınız bişe çıkar.hadi hayırlısı:))