|
 |
|
|
Erdoğan: Reformlar uygulanacak
Başbakan Erdoğan, Monaco'da, "AB sürecinin herhangi bir nedenle kesintiye uğramasının, Türkiye açısından olduğu kadar, AB'nin küresel beklentileri açısından da olumsuz yansımaları olur" dedi
MONACO AA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye katılım müzakerelerini başlatma kararının, AB açısından da son derece önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, bu kararıyla AB'nin, küresel güç olma iddiasını açıkça gösterdiğini, etki alanını genişlettiğini belirtti.
Erdoğan, Monaco Paris Otel'de düzenlenen Avrupa Kredi Konferansı'nda, aralarında Danske Bank, Fortis Bank, Erste Bank, Credit Agricole, Norges Bank, AKSA, Syd Bank gibi Avrupa'da faaliyet gösteren üst düzey 450 civarında yatırımcı kuruluşun temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Basına kapalı
Basına kapalı yapılan toplantıda Erdoğan, 3 Ekim 2005'te AB ile Türkiye arasında başlayan müzakere sürecinde Türkiye'deki yatırım ortamı ve teşviklere değindi. Erdoğan, şunları söyledi:
"Müzakerelerin tamamlanmasıyla, üyelik dışında başka hiçbir seçeneği kabul etmeyeceğimizi hatırlatmak isterim. Müzakere kararı alındıktan sonra, sadece tarama süreci üzerinde yoğunlaşmakla yetinmedik.
Kopenhag siyasi kriterlerinin bir unsuru olarak gerçekleştirdiğimiz reformların uygulanması hususundaki taahhütlerimize de bağlı kaldık."
Ülkeme güveniyorum
Erdoğan, katılım müzakerelerini başarıyla tamamlama iradesinde olduklarını vurguladı. "Bu konuda öncelikle ülkeme ve halkıma güveniyorum" diyen Erdoğan, "Tabii ki, müzakerelerin rayında tutulmasında AB'ye düşen sorumluluk da göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.
Sürecin herhangi bir nedenle kesintiye uğramasının Türkiye açısından olduğu kadar AB'nin küresel beklentileri açısından da olumsuz yansımalarının olabileceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, tarama sürecinin 2006 içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.
|
|
|

|